«Καρατομήθηκε» ο διοικητής του ΟΓΑ Π. Πέτρουλας

Ο Π.Πέτρουλας αντικαταστάθηκε από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας και στενό συνεργάτη του Γ. Βρούτση Δημήτρη Κοντό. Μιλώντας στο Βήμα Fm ο κ. Πέτρουλας υποστήριξε ότι η αντικατάστασή του από τη θέση του διοικητή του ΟΓΑ έγινε εν αγνοία του ίδιου αλλά και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γ.Βρούτση.

Όπως είπε o κ.Πέτρουλας, πριν από 10-15 ημέρες δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από υπάλληλο του υπουργείου Εργασίας, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την αντικατάστασή του και του ζήτησε να υποβάλλει την παραίτησή του. «Μου είπε ότι η τρικομματική κυβέρνηση συνεδρίαση και αποφάσισε ότι η θέση κατακυρώθηκε σε άλλο κόμμα» είπε χαρακτηριστικά. «Για λόγους ηθικής και όχι γιατί είμαι κολλημένος στην καρέκλα απάντησα ότι δεν θα υποβάλλω παραίτηση και ας ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία» πρόσθεσε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, την Τρίτη,δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκειμένου να συζητήσουν για τον προγραμματισμό του επόμενου εξαμήνου για τον ΟΓΑ. «Ήμουν ανυποψίαστος για το πότε θα γίνει η αντικαστάστασή μου» υποστήριξε ο πρώην πλέον διοικητής, για να συμπληρώσει ότι με απαράδεκτο τρόπο, και χωραίς να επικοινωνήσει μαζί του ο προϊστάμενος υπουργός Εργασίας, εχθές το μεσημέρι ενημερώθηκε ότι από τις 8 Φεβρουαρίου έχει υπογραφεί η πρόωρη λήξη της θητείας του.

Να σημειωθεί ότι παρά τη συρρίκνωση του δημόσιο τομέα, ο ΟΓΑ αναβαθμίζεται ως ταμείο, καθώς περνά σε αυτό η διαχείριση όλων των επιδομάτων και η άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε τομείς όπως η οικογένεια, σε μια περίοδο που όλοι οι υπόλοιποι φορείς άσκησης κοινωνικής πολιτικής, όπως η εστία και ο κοινωνικός τουρισμός ε΄χουν υποβαθμιστεί και περάσει στον ΟΑΕΔ.

Μόνο που από εκεί, δεν φαίνεται να κουνιέται ο διοικητής Ηλίας Κικίλιας…

Keywords
Τυχαία Θέματα