Απών ο Σαμαράς, έξω φρενών ο Τσίπρας

Την αφορμή για την έκρηξη του Αλέξη Τσίπρα έδωσε το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν προσήλθε στη Βουλή, στην «ώρα του πρωθυπουργού» για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον λάθος πολλαπλασιαστή του ελληνικού Μνημονίου.

Στη θέση του πήγε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν η όγδοη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, χωρίς να την απαντήσει ο ίδιος.

«Κατανοώ τις δυσκολίες του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αυτό όμως συνιστά απόδειξη ήττας» είπε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως από 950 επίκαιρες ερωτήσεις που κατατέθηκαν σε επτά μήνες, έχουν απαντηθεί 459, κάτι που -όπως είπε- «συνιστά είναι αρνητικό ρεκόρ» και δημιουργεί θέμα δημοκρατικής λειτουργίας.

Απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Τραγάκη, ζήτησε την κατάργηση της «ώρας του πρωθυπουργού».

Απαντώντας, ο Γ. Τραγάκης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα από τον Κανονισμό της Βουλής να ορίζει τους υπουργούς, που θα απαντούν στις ερωτήσεις. Όσον αφορά στην απουσία των υπουργών, σημείωσε ότι το προεδρείο έχει ασχοληθεί με το ζήτημα. Δήλωσε ότι σε μια επτακομματική Βουλή οι ερωτήσεις είναι πάρα πολλές και πρόσθεσε πως σε πρόταση, που έγινε, να υπάρχει μία συνεδρίαση την εβδομάδα για να απαντώνται οι ερωτήσεις ενός υπουργείου, δηλώνουν κώλυμα οι ίδιοι οι βουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα