ΚΑΜΕΡΟΝ:Ή ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ Ή ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ

Μια τραγική εικόνα της οικονομικής κατάστασης της Βρετανίας παρουσίασε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον λίγο μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών για περικοπές 10 δισ.λιρών στις κοινωνικές δαπάνες.«Η ώρα της αλήθειας έφτασε» τόνισε ο Κάμερον.

Η Βρετανία θα πρέπει να λάβει νέες “δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις” όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας προκειμένου να μην “καταποντιστεί”, δήλωσε σήμερα ο  Ντέιβιντ Κάμερον στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος.

«Αν δεν δράσουμε, αν δεν λάβουμε δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις, αν δεν επιδείξουμε αποφασιστικότητα

και φαντασία, η Βρετανία ίσως να μην είναι στο μέλλον αυτό που ήταν στο παρελθόν», προειδοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Επειδή η αλήθεια είναι η ακόλουθη: σήμερα βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια κούρσα, η ώρα της αλήθειας σήμανε για χώρες όπως η δική μας. Είτε θα κολυμπήσουμε, είτε θα βουλιάξουμε. Είτε θα δράσουμε είτε θα παρακμάσουμε”.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όζμπορν, ανακοίνωσε νέες περικοπές ύψους 10 δισεκατομμυρίων λιρών στις κοινωνικές δαπάνες. Οι περικοπές αυτές, που αφορούν κυρίως τα οικογενειακά επιδόματα ή τα στεγαστικά επιδόματα των νέων ανέργων, έρχονται να προστεθούν στις περικοπές ύψους 18 δισ. λιρών που είχε ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση.

“Πώς θα βγούμε από την ύφεση; Δεν είναι περίπλοκο. Δουλεύοντας σκληρά. Δίνοντας προτεραιότητα στην οικογένεια. Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας. Υπηρετώντας τους άλλους”, τόνισε ο Κάμερον, απορρίπτοντας την ιδέα ότι το κόμμα του έκανε “στροφή προς τα δεξιά” μετά την ανακοίνωση των περικοπών.

Keywords
Τυχαία Θέματα