BLOOMBERG: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ 2016

Έως το 2016 η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι πρώτη σε παραγωγή χρυσού στην Ευρώπη, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμα του το Bloomberg, με βάση τα την αναμενόμενη παραγωγή από τα ορυχεία των Eldorado Gold Corp. και Glory Resources Ltd.

Η Eldorado που εκμεταλλεύεται ορυχεία στην Ολυμπιάδα, στις Σκουριές Χαλκιδικής και στο Πέραμα Έβρου, εκτιμά ότι η παραγωγή της θα

φτάσει περίπου τις 345.000 ουγγιές το 2016. Η  Glory που έχει στην ιδιοκτησία της ορυχείο στις Σάπες Ροδόπης, αναμένει παραγωγή 80.000 ουγγιές.

Το 2016 η ελληνική παραγωγή της Eldorado θα φθάνει στο 21% της συνολικής παραγωγής της και τα έσοδα της υπολογίζονται πάνω από 500 εκατ. δολ. το χρόνο. Η εταιρεία έχει ήδη διπλασιάσει τους εργαζομένους της στην Ελλάδα σε 800 και σχεδιάζει να τους αυξήσει σε 1.500. Η Glory Resources θα απασχολεί 200 εργαζόμενους όταν θα τεθεί σε λειτουργία το ορυχείο της.

Στο δημοσίευμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις ατελείωτες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις αναφορικά με τη χορήγηση αδειών εξόρυξης και επισημαίνεται ότι πλέον  μέσω του fast track οι σχετικές διαδικασίες έχουν επιταχυνθεί σημαντικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα