ΔΕΝΔΙΑΣ: ΑΡΜΟΔΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ

Ο Νίκος Δένδιας επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν έχει διαταχθεί έρευνα μετά τις καταγγελίες για βασανισμούς στη ΓΑΔΑ, λέγοντας ότι αυτές έγιναν στη δικαιοσύνη και όχι στο υπουργείο ή στις αστυνομικές αρχές.

«Αν μιλάμε για το ίδιο επεισόδια, αν μιλάει ο Guardian για το ίδιο επεισόδιο, το οποίο γνωρίζω εγώ, σε αυτό η καταγγελία έχει γίνει στη Δικαιοσύνη. Δεν έγινε στην Ελληνική Αστυνομία για να έχω εγώ την ευχέρεια να διατάξω τα σχετικά», δήλωσε σε συνέντευξή

του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. «Έχει τεθεί το θέμα και εκεί [σ.σ. στη Δικαιοσύνη] δεν έχω ευχέρεια παρέμβασης», επανέλαβε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Όσον αφορά στις πρόσφατες φωτογραφίες που απεικονίζουν περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, σημείωσε ότι ο αστυνομικός που κρατούσε ανάποδα το γκλοπ και χτυπούσε πολίτη τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ανέφερε: «Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχουν διπλά στάνταρ, άλλα για τους διαδηλωτές και άλλα για τους αστυνομικούς. Όλοι υποκείμεθα στους νόμους και όλους αφορά ο νόμος και η τάξη». Ωστόσο, προσέφερε κάλυψη στην αστυνομία, λέγοντας ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό και από την ελληνική κοινωνία ότι από την πλευρά των ανθρώπων αυτών, των αστυνομικών, διεξάγεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα