Καλοκαιρινό «λουκέτο» σε έξι νοσοκομεία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας το «Έθνος της Κυριακής» το σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο Υγείας θα αφορά στα εξής νοσοκομεία της Αττικής:

- Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών)
- Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Αγία Ελένη)
- Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων
- Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική)
- Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας
- Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμινγκ).

Τα

παραπάνω νοσοκομεία είτε θα καταργηθούν είτε θα αλλάξουν χαρακτήρα είτε θα συγχωνευτούν με άλλα. Τα συγκεκριμένα νοσοκομεία θα αποτελέσουν το πρώτο μέρος του συνολικού σχεδιασμού, ο οποίος σύμφωνα με πηγές τους υπουργείου Υγείας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2014 και θα αφορά νοσοκομεία όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί, αλλά θα γίνουν μεταθέσεις σε άλλα νοσοκομεία που έχουν ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Λοιμωδών θα παραμείνουν οι 90 από τους 395 εργαζόμενους που έχει σήμερα και θα μετατραπεί σε πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ.

Το Σπηλιοπούλειο νοσοκομείο θα μετατραπεί σε Παθολογικό Ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας και θα παραμείνουν σε αυτό οι 45 από τους 80 εργαζόμενους. Στη θέση του θα δημιουργηθεί επίσης κέντρο ακτινοθεραπείας και ακτινοχειρουργικής, ενώ θα λειτουργήσουν εξωτερικά ιατρεία μίας στάσης.

Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων όπου απασχολεί 223 άτομα θα καταργηθεί και το κτιριακό του συγκρότημα θα ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ.

Πλήρης θα είναι και η κατάργηση του Ινστιτούτου Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος, υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, που απασχολεί 23 εργαζόμενους ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, που απασχολεί 511 άτομα, θα παραμείνουν 90 άτομα αφού προβλέπεται η μετατροπή του σε ιατρεία μίας στάσης και η δημιουργία εξωτερικών ιατρείων ως σημείο εξυπηρέτησης πολιτών για έκδοση πιστοποιητικών υγειονομικής φύσεως.

Το «Αμαλία Φλέμινγκ» θα συγχωνευτεί με το «Σισμανόγλειο» και το «Παίδων Πεντέλης» και ταυτόχρονα θα μετατραπεί από γενικό νοσοκομείο σε νοσοκομείο αποκατάστασης, στο οποίο θα παραμείνουν η παθολογική, η καρδιολογική και η ορθοπεδική κλινική.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, προχωρά σε αναδρομικό έλεγχο όλων των χρεώσεων παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και σε ποιο εύρος υπήρχαν διπλοχρεώσεις εξετάσεων και νοσηλίων, σε βάρος του Οργανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα