Και… στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ

08:07 7/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Χθες, η Κουμουνδούρου είχε την ευκαιρία να καταλάβει ακόμη καλύτερα ότι οι κάτοικοι στη Χαλκιδική είναι χωρισμένοι στα δυο και εμμένουν αμφότερες οι πλευρές στις απόψεις τους.
Μάλιστα, οι κάτοικοι υπέρ της εξόρυξης εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των όσων είπε στην ομιλία του στην Ιερισσό, αμέσως μετά το «μπλόκο». «Παιχνίδι στην πλάτη μας φαίνεται πως παίζει πια ο μόνος αριστερός ηγέτης του πλανήτη, που κάνει πως δεν βλέπει την εργατική τάξη, και τα λαϊκά στρώματα της χώρας, που φιλοδοξεί να κυβερνήσει. Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

του ΣΥΡΙΖΑ, μας είπε μέσα στον δρόμο, ότι με τα μπλόκα δεν λύνονται τα προβλήματα, και μετά πήγε στην Ιερισσό, για να τονώσει αυτούς που έκλεισαν με τα μπλόκα το ίδιο τους χωριό. Και μας απαγορεύουν με μπλόκα να πάμε στην δουλειά μας», επισήμαναν μεταξύ άλλων.

Έτσι η Κουμουνδούρου, σε μία προσπάθεια να μην χαθεί η μάχη των εντυπώσεων, «υπενθύμισε», μέσω διαρροής, ότι… η πλειοψηφία των κατοίκων είναι κατά της επένδυσης και, μάλιστα, διένειμε την δική τους ανακοίνωση, που υπογράφουν ως «Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής».

«Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διάλεξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας να επισκεφτεί τη Χαλκιδική. Τη Χαλκιδική όπου η Ημέρα Περιβάλλοντος, δεν είναι μια επετειακή υποχρέωση, αλλά καθημερινός αγώνας. Στην ομιλία του στην Ιερισσό αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα και δήλωσε τη υποστήριξή του στους αγωνιζόμενους κατοίκους και την αλληλεγγύη του στους άδικα προφυλακισμένους συμπολίτες μας.

Εμείς αυτήν την ημέρα μιλήσαμε με πράξη. Εμείς το μήνυμα, ότι οι ανθρώπινες ζωές και το φυσικό περιβάλλον είναι πάνω από τα κέρδη πολυεθνικών εταιρειών, το στέλνουμε καθημερινά. Το βιώνουμε εδώ και καιρό, μέσα απ΄ τον αγώνα και το κόστος που αυτός έχει. Το βιώνουμε μέσα από την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τη συντροφικότητα.

Εμείς “θέλουμε τα δάση, τη γη και το νερό και όχι ένα τάφο φτιαγμένο από χρυσό” και θα συνεχίσουμε να τα διεκδικούμε και να τα προστατεύουμε», λέει μεταξύ άλλων η «αγωνιστική» πλευρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα