Για δες καιρό που διάλεξαν

07:25 7/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Βρε, για δες καιρό που διάλεξαν την έκθεση να βγάλουν: Σε μια περίοδο που όλα είχαν καλογυαλιστεί η Ελλάδα πρόβαρε το κουστούμι του success story, περίμενε την ανάπτυξη να έρθει από την …γωνία και δεκάδες επενδυτές, ήρθε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να πει ένα …πονηρό mea culpa

και να συστήσει στην ελληνική Κυβέρνηση να …πάει παρακάτω με την συνταγή λιτότητας που έχει υιοθετηθεί.

Το ομολόγησε λοιπόν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι η Ελλάδα ούτε λίγο ούτε πολύ ήταν ένα πειραματόζωο που λειτούργησε ως «ασπίδα» και οδηγός για την υπόλοιπη ευρωζώνη.

Είπε ακόμη ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους έπρεπε να γίνει πιο νωρίς και ότι η Αθήνα ευθύς εξ΄αρχής δεν εκπλήρωνε τα κριτήρια αυτά που θα της επέτρεπαν να χρηματοδοτηθεί.

Ωραία όλα αυτά και αγγίζουν το λαϊκό αίσθημα… Εν κατακλείδι όμως… «Τώρα μπήκατε στην σωστή πορεία, φροντίστε να μην βγείτε εκτός μα παράλογα αιτήματα του τύπου να μειωθούν οι φόροι. Εφαρμόστε διαρθρωτικές αλλαγές όπως ακριβώς έχουμε πει…και εδώ είμαστε εμείς».

Προειδοποιούν μάλιστα ότι εάν η Ελλάδα δεν τα κάνει όπως πρέπει… τότε θα έλθει και μια έβδομη χρονιά ύφεσης.. Σα να λέμε «επτά χρόνια φαγούρας».

Ουσιαστικά όλα αυτά θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό το φθινόπωρο: Εάν όλη η κουβέντα success story επιβεβαιωθεί ή θα έχουμε Βατερλώ. Ενόψει βεβαίως του μεγάλου ελέγχου της τρόικα και των νέων στοιχείων που θα περιέλθουν στην κατοχή της τρόικα για την πορεία της ύφεσης.

Θα έχει άλλωστε μεσολαβήσει το ελληνικό καλοκαίρι.

Και γιατί τώρα, λίγο πριν την έλευση της τρόικας, η δημοσιοποίηση της έκθεσης; Είναι ίσως αυτό που λένε.. Μην δώσεις θάρρος στον χωριάτη… Γιατί διαφορετικά μπορεί και να αιτηθεί … μειώσεις φόρων ή παράταση στις απολύσεις στο Δημόσιο…

Keywords
Τυχαία Θέματα