ΙΣΠΑΝΙΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΥΣ

17:10 6/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται για δεύτερο μήνα οι συγκρούσεις των απεργών ανθρακωρύχων στη βόρεια Ισπανία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων, με την αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια των ταραχών, κατά τις οποίες οι απεργοί δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και αυτοσχέδια όπλα εκτόξευσης ρουκετών, μια γυναίκα κι ένα κορίτσι πέντε χρονών τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το περιστατικό συνέβη χθες βράδυ, στην Πόλα ντε Λένια, μία μικρή κοινότητα της Αστούριας.

Η μικρή τραυματίσθηκε από θραύσματα τζαμιού, όταν σφαίρα από καουτσούκ διαπέρασε το παράθυρο

του σπιτιού της και η γυναίκα δέχθηκε μία πέτρα που πέταξαν οι ανθρακωρύχοι δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Σήμερα ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις όταν οι ανθρακωρύχοι διέκοψαν τη ροή σε οδική αρτηρία κοντά στις στοές του Σαντιάγο, κοντά στο Οβιέδο, «εμποδίζοντας την κυκλοφορία των ανθρώπων και παρεμποδίζοντας ορισμένες υγειονομικού ενδιαφέροντος μεταφορές», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αυτόνομης περιφέρειας της Αστούριας, Γκαμπίνο ντε Λορένθο.

Στην Καβοράνα, στην ίδια περιοχή, μασκοφόροι ανθρακωρύχοι διαδήλωσαν σήμερα, υψώνοντας οδοφράγματα και καίγοντας ελαστικά, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ολοένα και περισσότεροι ανθρακωρύχοι πυκνώνουν τις τάξεις των απεργών, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από δύο μηνών, ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί τα επεισόδια με τις δυνάμεις της τάξης.

Διαβάστε επίσης:

ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα