ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ 13 ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΟΣΕ

16:50 6/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη και μάλιστα για κακούργημα είναι 13 πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ για αμαρτωλές συμβάσεις που υπεγράφησαν επί υπουργίας του Μιχάλη Λιάπη.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου  αξιολογώντας το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία και άμεση συνέργεια στο αδίκημα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου. Η λίστα των κατηγορουμένων περιλαμβάνει 13 μη πολιτικά πρόσωπα, ενώ στο πλαίσιο της έρευνάς

της όταν η εισαγγελική λειτουργός προσέκρουσε ενδεχόμενες ευθύνες  του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη είχε διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή , τα μέλη της οποίας εκ του νόμου έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να ελέγχουν  ενδεχόμενες  ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων με βάση τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Στο στόχαστρο της εισαγγελικής λειτουργού βρέθηκαν 20 πρόσωπα, αλλά ο κατάλογος των κατηγορουμένων περιλαμβάνει τελικά 13 ,καθώς για τους υπόλοιπους  δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης  αξιόποινης πράξης.

Οι ύποπτες συμβάσεις που  ελέγχθηκαν από την Εισαγγελία αφορούσαν :

*Ενοικίαση 8 τρένων Desiro για τον προαστιακό σιδηρόδρομο, με τίμημα ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα .Oι ίδιες αυτοκινητάμαξες είχαν παραχωρηθεί δωρεάν στον OΣE από την κοινοπραξία Siemens – Ναυπηγεία Σκαραμαγκά,  ως ρήτρα για τη μη έγκαιρη παράδοση του καινούργιου τροχαίου υλικού. Η διοίκηση όμως, του ΟΣΕ προτίμησε να προχωρήσει στην ενοικίασή τους .

*Προμήθεια τροχαίου υλικού:Από τον Ιούλιο του 2006, είχε εγκριθεί ομόφωνα από την αρμόδια διακομματική επιτροπή της Βουλής το πρόγραμμα προμήθειας τροχαίου υλικού του ΟΣΕ,αλλά η διοίκηση είχε προσπαθήσει δύο φορές να τροποποιήσει τις ήδη εγκεκριμένες προδιαγραφές .

*Καθυστέρηση παράδοσης από ανάδοχο  του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης επιβατών.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε σε ειδικό ανακριτή ενώπιον του οποίου οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να απολογηθούν και να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα