ΗΠΑ: ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ

Πολυσέλιδα κατηγορητήρια εναντίον τραπεζών και στελεχών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για υποθέσεις χειραγώγησης επιτοκίων συντάσσει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους New York Times

Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν στην εφημερίδα πως μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται ορισμένοι διαπραγματευτές συναλλάγματος στην τράπεζα

Barclays Plc, ενώ εκτιμούν πως μέσα στο 2012 θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον τουλάχιστον μίας τράπεζας.

Τον περασμένο μήνα οι ρυθμιστικές αρχές σε Λονδίνο και Ουάσινγκτον κατέληξαν σε συμφωνία ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων με την Barclays για την υπόθεση της χειραγώγησης των επιτοκίων Libor. Ο συμβιβασμός ωστόσο δεν προφυλάσσει τους υπαλλήλους της τράπεζας από την παραπομπή τους σε δίκη.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ορισμένες Πολιτείες και δήμοι στις ΗΠΑ προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν υπέστησαν απώλειες εξαιτίας της χειραγώγησης των επιτοκίων και κάποιες έχουν καταθέσει ήδη μηνύσεις.

Επικαλούμενη δικηγόρους που γνωρίζουν την υπόθεση η εφημερίδα σημειώνει ότι πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και τουλάχιστον δύο ευρωπαϊκών τραπεζών, προσπαθούν να έρθουν σε συμβιβαστική συμφωνία με την αμερικανική κυβέρνηση. Επειδή η έρευνα είναι ασυνήθιστα περίπλοκη, θα μπορούσε να κρατήσει για χρόνια και να τελειώσει με κάποιου είδους συμβιβασμό αντί για παραπομπή, καταλήγει το δημοσίευμα.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα