ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΔΙΑΚΟΣ

Μια τολμηρή ρηξικέλευθη θεατρική παράσταση ανεβαίνει απόψε Κυριακή 15/7 στο Πειραιώς 260 που εστιάζει στην υπόθεση του Αθανασίου Διάκου. Από την Λένα Κιτσοπούλου, η οποία παίζει και πρωταγωνιστεί στην παράσταση.

Η περίπτωση του Αθανάσιου Διάκου, του εμβληματικού ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 -που εσφαλμένα μεταφέρεται από γενιά σε γενιά πως σουβλίστηκε- απασχολεί φέτος το καλοκαίρι την τολμηρή και ρηξικέλευθη,

όπως έχει αποδείξει από τα έργα και τις ημέρες της, Λένα Κιτσοπούλου, η οποία συμμετέχει με διττό μάλιστα ρόλο (παίζει και σκηνοθετεί) στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η υπερβατική ματιά της σκηνοθέτη θέλει τον Διάκο να επιβιώνει με ένα μαγικό τρόπο από τον ανασκολοπισμό -αυτή ήταν η μέθοδος θανάτωσής του-, να μπαίνει στη χρονομηχανή και να ξεβράζεται στην Αθήνα του 2012.

Η συνέχεια επί σκηνής από τον εξαιρετικό θίασο που περιλαμβάνει τους: Νίκο Καραθάνο, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννη Κότσιφα, Ιωάννα Μαυρέα, Λένα Κιτσοπούλου και Γιάννο Περλέγκα. Η παράσταση αντενδείκνυται για παιδιά (και φυσικά για καθηλωμένους εθνικόφρονες που αποτάσσονται τη μίξη της τέχνης με τα ιερά και τα όσια του τόπου).

INFO: Στο Πειραιώς 260, στις 21.00, εισιτήρια 25 & 15 (φοιτητικό) ευρώ, προπώληση στο ταμείο του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39) & στο www.greekfestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα