Μακεδονία: Γαλάζιο ταγκό, με θεατή τον ΣΥΡΙΖΑ

Μία από τις μάχες που αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι αυτή της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κι αυτό όχι μόνον εξαιτίας του γαλάζιου εμφύλιου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και, μάλιστα, εις βάρος της επίσημης γαλάζιας υποψηφιότητας του Γιάννη Ιωαννίδη. Η Κεντρική Μακεδονία αποτυπώνει και την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει, στηρίξει και εν τέλει εκλέξει δικά του

στελέχη στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν είναι τυχαίο πώς ο πασοκογενής κ. Μάρκος Μπόλαρης είναι αυτός που έπεται των Απόστολου Τζιτζικώστα και Γιάννη Ιωαννίδη στις μετρήσεις, επιβεβαιώνοντας πολλούς που θεωρούσαν ως λάθος το ότι η Κουμουνδούρου δεν του έδωσε το χρίσμα. Η εκλεκτή της Κουμουνδούρου, βουλευτής κ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μάλλον κινείται σε ποσοστά που αφορούν στον ΣΥΡΙΖΑ προ του 2012, αν και τον Ιούνιο του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει 27% στην Α” Θεσσαλονίκης, 23,40% στη Β” Θεσσαλονίκης, 19,02% στο Κιλκίς, 23,63% στην Ημαθία, 18,36% στην Πέλλα, 18,58% στην Πιερία, 16,32% στις Σέρρες και 22,48% στη Χαλκιδική.

Προφανώς, η Κεντρική Μακεδονία δεν αποτελεί προνομιακό πεδίο για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς ακόμη και μετά από δύο χρόνια σκληρής μνημονιακής διακυβέρνησης η Ν.Δ. προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι και η επιλογή της για την Περιφέρεια θα κινείτο μεταξύ τρίτης και, πιθανότατα, τέταρτης θέσης.

Και εδώ κάπου σταματούν οι πανηγυρισμοί του Μαξίμου και ξεκινούν οι πονοκέφαλοι…

Κι αυτό διότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται αντιμέτωποι με την ισχυρή πιθανότητα να… χάσει την Περιφέρεια, η οποία και θα καταλήξει στον “κομμένο” από τον Αντώνη Σαμαρά Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο νεαρός περιφερειάρχης, που διαδέχτηκε και μάλιστα κατόπιν πίεσης του Μαξίμου τον έκπτωτο Παναγιώτη Ψωμιάδη, κρατά δυνάμεις, εμφανίζεται πρώτος σε όλες τις μετρήσεις και πιθανολογείται ότι μπορεί να κερδίσει την μάχη στο Β” γύρο. Με ποιόν αντίπαλο; Πολύ πιθανόν με τον κ. Γ. Ιωαννίδη, αν ο Μάρκος Μπόλαρης δεν προλάβει…

Keywords
Τυχαία Θέματα