Η ΣΥΓΓΡΟΥ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ.

Εξισορρόπηση στην επιστροφή της φιλελεύθερης Μπακογιάννη αναζητά η Ν.Δ. μέσω του προσεταιρισμού στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. Η άρνηση Καρατζαφέρη, το «αντάρτικο» Πλεύρη – Βελόπουλου.

Δίχτυα προς την πλευρά της λαϊκής δεξιάς ρίχνει η Νέα Δημοκρατία με στόχο να υλοποιήσει το στόχο για διεύρυνση των κομματικών της ορίων αλλά και να εξισορροπήσει τη μνημονιακή στροφή του κόμματος μέσα από τη σύμπραξη

με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Ενώ οι διαπραγματεύσεις με την τελευταία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι ζυμώσεις με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Όχι με όλον, όπως προκύπτει από την αρνητική στάση του Γ. Καρατζαφέρη, αλλά σίγουρα με τα πιο προβεβλημμένα στελέχη του κόμματος.

Οι χθεσινές προσχωρήσεις στη Ν.Δ. των πολιτευτών του ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννη Κοτσίρη και Κωνσταντίνου Μακρυνόρη θεωρούνται μόνον… ως τροχιοδεικτικές βολές, καθώς τα επόμενα λίγα 24ώρα αναμένεται το… βαρύ πυροβολικό. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει συγκαλέσει για σήμερα τα όργανα του ΛΑ.Ο.Σ. όπου και αναμένεται να καθορίσει τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στις προσεχείς εκλογές. Τα στελέχη του μοιάζουν διχασμένα. Οι κύριοι Θανάσης Πλεύρης και Κυριάκος Βελόπουλος φέρονται να έχουν δεχθεί διερευνητικές κρούσεις από τρίτους που λειτουργούν για λογαριασμό της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης σε δηλώσεις του κάλεσε δημοσίως τον ΛΑ.Ο.Σ. να ανταποκριθεί στην πρόσκληση Σαμαρά. Στον αντίποδα, οι Γ. Κύρτσος και Κ. Αϊβαλιώτης τάσσσονται υπέρ της αυτόνομης καθόδου του κόμματος στις εκλογές, ελπίζοντας και σε εισερχόμενες ψήφους από Ανεξ. Έλληνες και Χρυσή Αυγή.

Πλεύρης και Βελόπουλος θα αναμείνουν να μάθουν και επισήμως τί στάση θα τηρήσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αν και οι περισσότεροι προεξοφλούν πλέον ότι δεν θα αργήσουν, με τον ένα ή άλλο τρόπο, να διαβούν το κατώφλι της Ν.Δ.

Τα περιθώρια χειρισμών του Γ. Καρατζαφέρη μοιάζουν περιορισμένα καθώς ετοιμάζονται να μηδίσουν τα δύο πλέον αναγνωρίσιμα στελέχη του κόμματος, ακολουθώντας την πορεία των Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένος για τις κινήσεις της Ν.Δ., ενώ αφήνει αιχμές για τη διαχείριση που υπήρξε στο πρόσωπό του. Αν κάποιος έπρεπε να στοιχηματίσει, το πλέον πιθανό σενάριο είναι ο κ. Καρατζαφέρης να παραμείνει εκτός μετώπου. Αν και ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το τι πραγματικά σκέφτεται ο πολύπειρος πολιτικός.

Το άνοιγμα στη… λαϊκή δεξιά κρίνεται αναγκαία από το επιτελείο του κόμματος, όχι μόνον με στόχο την αύξηση των ψηφοδελτίων αλλά και για την ισορροπία θέσεων της Ν.Δ. που κινδυνεύει να εμφανισθεί ότι εμφανώς κλίνει υπέρ του μνημονίου. Στην ίδια λογική υπακούει και η επιστράτευση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος – και επισήμως – αναλαμβάνει «αρχιστράτηγος» της γαλάζιας προεκλογικής εκστρατείας στη βόρειο Ελλάδα. Παρά την καταδίκη, τις περιπέτειες με τη δικαιοσύνη και την παύση του από το αξίωμα του Περιφερειάρχη, η Ν.Δ. θεωρεί ότι ο κ. Ψωμιάδης – που διαθέτει ισχυρά ερείσματα στη Μακεδονία – θα δι

Keywords
Τυχαία Θέματα