ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΞΕΝΥΧΤΑΝΕ ΜΕ IMAM BAILDI

Οι ταλαντούχοι αφοί Φαληρέα γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων στο Μπενάκη της Πειραιώς.

Παρότι το όνομά τους μπορεί αρχικά να σε ξενίσει, η επιλογή του Ορέστη και του Λύσσανδρου Φαληρέα, των δύο αδελφών δηλαδή που αποτελούν τον πυρήνα των Imam Baildi, μοιάζει σοφή.

Η ιδέα τους να φιλτράρουν με ηλεκτρονικά μέσα από ρεμπέτικα –ο πατέρας τους άλλωστε ήταν ιδιοκτήτης δισκογραφικής που ειδικευόταν σ’ αυτό- μέχρι Χιώτη και Ζαμπέτα, δε θα μπορούσε να βρει καλύτερο και πιο περιεκτικό τίτλο από το όνομά τους. Το υβρίδιο

που δημιούργησαν αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος επιτυχημένο: το τελευταίο άλμπουμ της οκταμελούς πλέον ομάδας με τίτλο «Cookbook» έφτασε στην 11η θέση των European World Music Charts, οι ίδιοι βρέθηκαν να παίζουν ως support γκρουπ σε ευρωπαϊκές περιοδείες των Massive Attack, Gogol Bordello και Ojos de Brujo, η φήμη τους έχει απλωθεί πολύ έξω από τα ελληνικά σύνορα, αν αναλογιστεί κανείς πως πριν από λίγους μήνες περιόδευσαν σε Δανία και Γερμανία.

Η ιδιαίτερα δραστήρια κολεκτίβα με αφορμή την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων εμφανίζεται απόψε στο αίθριο του Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, έχοντας στήσει ένα live για απαιτητικούς ουρανίσκους. Καλή όρεξη!

INFO: Στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς) στις 22.30, εισιτήρια 2 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα