Η μαύρη μοίρα της ΑΕΚ

Mία ομάδα με τεράστια ιστορία, με νίκες απέναντι σε ευρωπαϊκά μεγαθήρια, με πρωταθλήματα και κύπελλα, υποβιβάστηκε και ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το αύριο.

Η ΑΕΚ πέφτει, η ΑΕΚ ζει την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας της και το τραγικότερο όλων είναι πως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα φως. Δεν υπάρχει επόμενη μέρα…

Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται: δεν υπάρχει

αύριο για την ΑΕΚ. Τούτη τη στιγμή, λίγες ώρες μετά τον επεισοδιακό αγώνα με τον Πανθρακικό και τον επερχόμενο υποβιβασμό, ουδείς στην ΑΕΚ σκέφτεται την επόμενη μέρα.

Αυτό θα τη βρει στη Football League με τα δυσβάσταχτα χρέη να παραμένουν ή θα επιχειρήσει αυτό που πολλοί φοβούνται να πουν; Υποβιβασμός στη Football League 2 και διαγραφή των χρεών;

Τι θέλει αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ; Έναν τρελό που θα επενδύσει ένα σκασμό λεφτά, θα καλύψει διαπιστωμένα χρέη ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ και θα επαναφέρει την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Μιλάμε για κάποιον θεοπάλαβο!

Η εικόνα του Δημήτρη Μελισσανίδη στις εξέδρες στο χθεσινό ματς, γέμισε αισιοδοξία τους φίλους της ΑΕΚ. Αυτούς που δεν του χρεώνουν αυτή την κατάσταση. Δυστυχώς, όμως, ο Μελισσανίδης δεν είναι τόσο τρελός να αναλάβει ένα καράβι που μπάζει από παντού. Δεν το έκανε πριν, θα το κάνει τώρα που η ΑΕΚ υποβιβάζεται;

Όσον αφορά στον Ντέμη Νικολαΐδη, πολλά ακούστηκαν για ενδεχόμενη επιστροφή του. Αυτά πριν. Τώρα μειώνονται δραματικά οι πιθανότητες. Πως να επιστρέψει και τι να κάνει; Πως να πείσει τον κόσμο να στηρίξει μία ομάδα που θα παίζει στη Β’ Εθνική. Από πού θα αντλήσει έσοδα για να κρατήσει ζωντανή την ομάδα.

Υπάρχει και το σενάριο της διάλυσης και της αγοράς ενός άλλου ΑΦΜ. Αυτό ελάχιστοι το σκέφτονται. Λογικό. Δεν μπορείς να διαγράψεις την ιστορία της ΑΕΚ για να τη σώσεις.

Και επανερχόμαστε σε αυτό που αναφέραμε πιο πάνω: επόμενη μέρα δεν υπάρχει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει προβληματισμός και πίκρα για την πορεία μίας ομάδας που κατέληξε στον αργό και βασανιστικό θάνατο.

Τις επόμενες μέρες θα βγουν περισσότερα, όταν οριστικοποιηθεί η τιμωρία της και ο υποβιβασμός. Α, για να μην το ξεχάσουμε: περίπτωση να αποφύγει τη βαριά καμπάνα και την αφαίρεση βαθμών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Έχουμε πολλά δεδικασμένα τιμωριών με πιο πρόσφατο αυτό του Παναθηναϊκού, ο οποίος για τα περσινά επεισόδια στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό και τη διακοπή, τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών από το περσινό, αλλά και το εφετινό πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα