«Η κυβέρνηση συρρικνώνει τη Δημοκρατία»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στη Βουλή με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ. Εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατηγορώντας την ότι «η απόφαση για χιλιάδες απολύσεις, με αντισυνταγματικές παρεμβάσεις, που αίρουν το αυτοδιοίκητο ακόμα και στους ΟΤΑ,

που βάζουν σε επιτροπεία τη δημόσια διοίκηση και τα υπουργεία, σηματοδοτεί την επιλογή της να διαλύσει τη δυνατότητα του κράτους να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες».

«Είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι το Μνημόνιο θα καταστρέψει την κοινωνία, θα απαξιώσει την αυτοδιοίκηση, θα οδηγήσει στην απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, στους αγώνες τους «για ζωή και επιβίωση». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «τιμωρητική επιλογή», «να προχωρήσουν συρρικνώνοντας τη δημοκρατία με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που θυμίζει άλλες εποχές, όταν επί κατοχής αγωνιστές έκαναν μια αντιστασιακή πράξη και τιμωρούνταν ολόκληρα χωριά». «Έτσι κάνουν και τώρα, απειλούν ολόκληρους ΟΤΑ με διαθεσιμότητα, αν δεν δοθούν στοιχεία», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «κυνισμό που βάζει μπροστά σε αυτές τις πράξεις πρόσωπα και ανθρώπους με αριστερό παρελθόν». «Είναι θλιβεροί που προχωρούν με τέτοια μανία στη διάλυση της κοινωνίας», είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δικές του δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, υπογράμμισε ότι «ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο» ενώ χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαθεσιμότητα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), «τιμωρία μιας μεγάλης κατηγορίας εργαζομένων που έχουν το σθένος να αγωνίζονται», «άκρως αντισυνταγματική» και «φασιστική». Μάλιστα, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, «να σεβαστεί το ρόλο του» και «να μην υπογράψει μια ΠΝΠ που καταργεί το αυτοδιοίκητο της ΤΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα