Επάνοδος Καβαλιέρε και πρόωρες εκλογές

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση RAI, οι διαπραγματεύσεις για την έγκριση νέου εκλογικού νόμου φαίνεται να ναυαγούν. Η κεντροδεξιά κατέθεσε νέα πρόταση βάσει της οποίας, όποια συμμαχία πολιτικών δυνάμεων καταφέρει να ξεπεράσει το 40% των ψήφων, θα μπορεί να εξασφαλίσει «μπόνους» πενήντα εδρών. Η κεντροαριστερά όμως ξεκαθάρισε ότι δεν εννοεί να συναινέσει σε αυτό.

Σε αυτό το σκηνικό, σενάρια θέλουν και το Καβαλιέρε να ξανακάνει την εφμάνισή του στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας.

Σήμερα το απόγευμα,  ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα συναντηθεί με τον γραμματέα του κόμματός του, του Λαού της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο, για να σχεδιάσουν τις μελλοντικές κινήσεις τους.  Όπως τονίζουν παρατηρητές,  ο Μπερλουσκόνι σκοπεύει να ανακοινώσει σύντομα ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος πρωθυπουργός -παρά το ότι η κίνηση μπορεί να διασπάσει την παράταξή του.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με γκάλοπ, σε περίπτωση επανασύστασης του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» που είχε δημιουργήσει το 1994 δεν θα κατάφερνε να συγκεντρώνει πάνω από το 9% των ψήφων, ενώ ο Λαός της Ελευθερίας χωρίς τον Μπερλουσκόνι θα εξασφάλιζε γύρω στο 10,5%.

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως ο Μπερλουσκόνι έχει αποφασίσει να παραμείνει στο πολιτικό προσκήνιο κι είναι γνωστό πως πολύ δύσκολα αλλάζει γνώμη.

«Δεν βλέπω την ώρα να αναμετρηθώ με τον πρώην ζάπλουτο πρωθυπουργό», λέει από την πλευρά του ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος κέρδισε την περασμένη Κυριακή το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς.

Τα κύρια πρόσωπα της προεκλογικής εκστρατείας αναμένεται να είναι, ο Μπερσάνι, ο Μπερλουσκόνι, αλλά και ο Μπέπε Γκρίλο, ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, που ζητεί να δοθεί τέλος στην λιτότητα και να μειωθούν δραστικά οι αμοιβές των πολιτικών. Παραμένει άγνωστος ακόμη ο μελλοντικός ρόλος και οι προθέσεις του Μάριο Μόντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα