«Η Κύπρος δεν έχει καμία σχέση με το ξέπλυμα χρήματος»

«Ο κ. Σόιμπλε όφειλε να γνωρίζει ότι κατ’ επανάληψη έχουν διενεργηθεί έρευνες και έχουν ετοιμασθεί εκθέσεις, οι οποίες καταδεικνύουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται σε καμιά υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και ότι βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα απ’ ό,τι η Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρωζώνης», σχολίασε σήμερα ο Γιαννάκης Ομήρου. «Συνεπώς, πρόσθεσε, οι δηλώσεις Σόιμπλε είναι φανερό ότι αποσκοπούν στο να εντείνουν απροσχημάτιστους εκβιασμούς

εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε με νόημα. Ενώ, θίγοντας το ζήτημα της πορείας της ευρωζώνης,τόνισε ότι το μήνυμα είναι ένα: «είτε θα υπάρξει αλληλεγγύη για να υπάρξει κοινωνική και πολιτική συνοχή, είτε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα οδηγηθεί σε αποσύνθεση και σε διάλυση».

Αναφορικά με το κυπριακό, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «δεν λύεται με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)», σχολιάζοντας πληροφορίες ότι τα Ηνωμένα Έθνη μελετούν το ενδεχόμενο προώθησης συγκεκριμένων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «αντιθέτως, πολλά απ’ αυτά τείνουν να διαιωνίσουν τα κατοχικά δεδομένα», κατανοώντας ότι «αυτά απλώς στοχεύουν να διαμορφώσουν συνθήκες καλής γειτονίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων».

Σχετικά με δημοσίευμα ότι καταβάλλεται προσπάθεια νόμιμης λειτουργίας του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, ο Γιαννάκης Ομήρου ξεκαθάρισε ότι «κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο και κάλεσε την κυβέρνηση να απορρίψει αμέσως μια τέτοια μεθόδευση». Παράλληλα, κατάγγειλε ότι «χώρες του ευρωπαϊκού βορρά χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να ταπεινώσουν τον κυπριακό λαό και την Κυπριακή Δημοκρατία και να δημιουργήσουν συνθήκες οικονομικής υποδούλωσης και νεοαποικισμού σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου».

Keywords
Τυχαία Θέματα