Δυσκολεύεται ο Μπερσάνι να βρει συμμάχους

Επανακάπτει στην πολιτική σκηνή ο κεντροαριστερός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος διατελεί δήμαρχος της Φλωρεντίας και εκτιμά στην περίπτωση που ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι δεν κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση, τότε η μοναδική λύση που απομένει είναι η προσφυγή στις κάλπες και παράλληλα εκφράζει την απαξίωσή του στο πρόσωπο του Μπέμπε Γρίλο.

«Το κίνημα του Γκρίλο δεν πρέπει να θεωρηθεί ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα και δεν πρέπει να του προταθούν συμφωνίες που να βασίζονται σε προσφορές

και ανταλλαγές αξιωμάτων», σχολίασε ο Ματέο Ρέντσι δίνοντας έμφαση στην αξία της κεντροαριστεράς εκτιμώντας ότι η Τρίτη θέση στην εκλογική αναμέτρηση συνιστά «μήνυμα». Συγκεκριμένα είπε: «Η κεντροαριστερά οφείλει να δείξει στους πολίτες ότι έλαβε το μήνυμα».

Πάντως, την διεξαγωγή νέων εκλογών προκρίνει και η πλευρά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και σήμερα με δήλωσή του ο Αντζελίνο Αλφάνο, γραμματέας της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς, τόνισε ότι «αν η κεντροαριστερά δεν είναι σε θέση να προσφέρει μια λύση στην χώρα, είναι προτιμότερο να επιλεγεί η οδός της επιστροφής στις κάλπες».

Σε ότι αφορά την γερουσία θα πρέπει να επιτευχθεί μια σύγκλιση των διαφόρων παρατάξεων (ή της κεντροαριστεράς με την μπερλουσκονική κεντροδεξιά ή της κεντροαριστεράς με τον Μπέπε Γκρίλο) από την στιγμή που δεν υπάρχει καμία πολιτική δύναμη που να διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία εδρών.

Πάντως, από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο μέσω του εκπροσώπου του Πασκουάλε Κασέλα κατέστησε πάντως γνωστό ότι «δεν πρόκειται να τεθεί ξανά θέμα επανεκλογής του» και ότι «η υπόθεση έχει κλείσει οριστικά».

(ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα