Η χωροταξία και τα χαμόγελα Καραμανλή

09:06 7/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Κώστας Καραμανλής ο Β’, διότι και ο Γ’ του Αχιλλέα ήταν παρών στη χθεσινή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, δεν μπορούσε να λείπει από τη χθεσινή εκδήλωση. Ωστόσο, ήταν σαφές πώς με όσα έχουν γραφεί το τελευταίο διάστημα κάθε του κίνηση θα ήταν ανοικτή σε ερμηνείες (αυτό άλλωστε συμβαίνει όταν αποφεύγεις να τοποθετηθείς δημοσίως).

Έτσι, οι συνεργάτες του και οι επικεφαλής του Ιδρύματος είχαν να λύσουν ένα πρόβλημα. Πού θα καθόταν ο πρώην Πρωθυπουργός ώστε να υπάρχει σχετική… ασφάλεια. Επελέγη η άκρη της σειράς, με τη Νατάσσα να κάθεται στην εξωτερική θέση και τον Κώστα δίπλα της. Το δεύτερο

ζήτημα ήταν ποιός θα καθόταν δίπλα στον πρώην Πρωθυπουργό. Από τους άλλους πρώην, προτιμότερος ήταν ο κ. Παν. Πικραμμένος, ως ο πλέον «ασφαλής». Εννοείτο ότι ο κ. Καραμανλής ήθελε να αποφύγει οποιαδήποτε άμεση γειτνίαση με Τσίπρα, Σημίτη ή ακόμη και Παπανδρέου, αν ο τελευταίος έδινε το παρών. Εν τέλει, δίπλα του κάθισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το δεύτερο πρόβλημα του κ. Καραμανλή ήταν οι… χειραψίες. Εν προκειμένω πόσο θερμές θα ήταν. Ένας διαχυτικός Καραμανλής έναντι του Αλ. Τσίπρα θα ήταν, προφανώς, μείζον ζήτημα. Έτσι, ο πρώην Πρωθυπουργός ήταν σφιγμένος όταν έσφιξε το χέρι του Αλέξη Τσίπρα. Αντιθέτως, είχε πλατύ χαμόγελο στη χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά.

Πέρασε έτσι το μήνυμα, ή έστω δεν επέτρεψε να περάσει κάποιο μήνυμα. Έστω κι αν πολλοί ισχυρίζονται ότι η εικόνα που έδινε ήταν «κόντρα» σε όσα ένοιωθε…

Keywords
Τυχαία Θέματα