Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ

Προσπάθειες εκταμίευσης 300 χιλιάδων ευρώ, μέρος των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς στο Άσυλο Ανιάτων. Συνάντηση τη Δευτέρα μεταξύ Υπουργού Υγείας και των προέδρων του ΕΟΠΥΥ και του Ιδρύματος, στο οποίο σήμερα βρέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός.

της Βασιλικής Αγγουρίδη

Χρειάστηκε να κοπεί το ρεύμα σε κτήριο του Ασύλου Ανιάτων, οι ασθενείς να υποσιτίζονται για ενάμιση μήνα και οι εργαζόμενοι να παραμείνουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες, για να αντιδράσει το Υπουργείο

Υγείας, ως εποπτεύουσα αρχή.

Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς το Ίδρυμα φθάνουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, με 1,8 εκατ. να αφορούν μόνο το πρώτο εξάμηνο του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται προσπάθειες εκταμίευσης 300 χιλιάδων ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ για να καλύψει μέρος των οφειλών του προς το Άσυλο, ενώ στο Ίδρυμα βρέθηκε σήμερα και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα και επισκέφθηκε και τους ασθενείς.

Βέβαια, χρειάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για να επανασυνδεθεί το ρεύμα στο κτήριο του Ασύλου που έκοψε χθες η ΔΕΗ «κατά λάθος», αφού σύμφωνα με την επιχείρηση δεν γνώριζε ότι ήταν νοσοκομείο αλλά νόμιζε ότι ήταν σπίτι, αφού ο λογαριασμός ήταν κατοχυρωμένο σε όνομα ιδιώτη και ζήτησε μάλιστα και συγγνώμη.

Μετά από αυτά, τη Δευτέρα ο Υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γ. Βουδούρη και την πρόεδρο του Ασύλου Ανιάτων, Ιωάννα Ηλιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα