ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΦΚΑ, ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Ακόμη περισσότερο μειώνονται οι συντάξεις, μέσα από… «απάτη» του δημοσίου στην εφαρμογή του ΛΑΦΚΑ. Οι απώλειες για κάθε συνταξιούχο, μπορεί να φθάνουν και τα 65 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου με τίτλο «Ληστρικές αλχημείες με το νέο ΛΑΦΚΑ»,  οι υπηρεσίες του υπουργείου υπολογίζουν «τη νέα εισφορά ΛΑΦΚΑ», η οποία ισχύει κανονικά για τις κύριες συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, με βάση τα ποσά των συντάξεων όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί

πριν από τις δύο αλλεπάλληλες μειώσεις που επιβλήθηκαν από την 1η-11-2011 και από την 1η-1-2012 με τους μνημονιακούς νόμους 4024/2011 και 4051/2012.

Ουσιαστικά το Δημόσιο παρακρατεί από χιλιάδες συνταξιούχους πολιτικούς, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, διπλωμάτες και ιατρούς του ΕΣΥ ποσά  υψηλότερα από αυτά που αναλογούν στις σημαντικά μειωμένες πλέον μηνιαίες αποδοχές τους.

Ανάλογη τακτική είναι πολύ πιθανό να ακολουθούν και τα ασφαλιστικά ταμεία κατά τον υπολογισμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης που παρακρατούν από τις συντάξεις των ασφαλισμένων τους.

Keywords
Αναζητήσεις
lafka, λαφκα συνταξιουχων
Τυχαία Θέματα