Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ

Μεγαλύτερο από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί θα είναι το δάνειο που θα ζητήσει η Αίγυπτος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Μάλιστα στις 22 Αυγούστου θα μεταβεί η ίδια η γενική διευθύντρια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, Κριστίν Λαγκάρντ στο Κάιρο.

Αξιωματούχοι θα συζητήσουν με την κ. Λαγκάρντ το ενδεχόμενο ενός δανείου ύψους 4,8

δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

«Η επίσκεψή της αντανακλά τη δέσμευση του ΔΝΤ να υποστηρίξει την Αίγυπτο και το λαό της σε αυτήν την περίοδο της ιστορικής μετάβασης” μετά την πτώση του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, το Φεβρουάριο του 2011, αναφέρει το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του, στην οποία διευκρινίζει ότι η επίσκεψη αυτή γίνεται “κατόπιν προσκλήσεως των αιγυπτιακών αρχών».

Διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν διαπραγματευτεί με το ΔΝΤ για την εξασφάλιση του δανείου αυτού, το οποίο οι αξιωματούχοι υπολόγιζαν σε 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία και τα χρηματοπιστωτικά προβλήματα της Αιγύπτου επιδεινώνονται.

«Θα συζητήσουμε, στις διαπραγματεύσεις που θα κάνουμε με το ΔΝΤ, την αύξηση του δανείου στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο υπουργός Μουμτάζ αλ Σαΐντ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ζήτησε χθες από τις ΗΠΑ δωρεά 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη του κρατικού προϋπολογισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα