«Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

Μετά την έκθεση της τρόικας η απόφαση για επιμήκυνση, επαναλαμβάνει η Γερμανία, δια τoυ εκπροσώπου της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, προλαμβάνοντας έτσι το ελληνικό αίτημα για διετή παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Σύμφωνα με τους Financial Times, ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει στις συνατήσεις του με Μέρκελ

και Ολάν επιμήκυνση δύο ετών.

«Η κ. Μέρκελ θα ακούσει αυτά που έχει να της πει ο κ. Σαμαράς στα συνάντησή τους στις 24 Αυγούστου, ωστόσο παραμένει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Για την κ. Μέρκελ και για όλη την κυβέρνηση, αυτό που ισχύει είναι το μνημόνιο κατανόησης’ όπως αυτό συνήφθη” ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ)» πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, τόνισε ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί προτού η τρόικα ολοκληρώσει την έκθεσή της τον Σεπτέμβριο. Η έκθεση θα αποτελέσει τη βάση για τα επόμενα βήματα..

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, η Ελλάδα θα ζητήσει να παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής για άλλα δύο χρόνια, δηλαδή ως το 2016.

Το θέμα θα θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις συναντήσεις του με την Γερμανίδα Καγκελάριο στις 24 Αυγούστου στο Βερολίνο και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 25 στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης:

ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα