Η EUROBANK ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ 70% ΤΗΣ POLBANK

Στη μεταβίβαση στη Raiffeisen Bank International (RBI) του 70% της θυγατρικής της στην Πολωνία, Polbank EFG, προχωρά η Eurobank EFG.

Όπως γνωστοποίησε η ελληνική τράπεζα, έλαβε τις απαραίτητες εγκρίσεις από την πολωνική ρυθμιστική αρχή για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. H Polbank EFG

και η RBI Poland ενοποιούνται λειτουργικά και όταν συγχωνευτούν, θα συγκροτούν μία τράπεζα, με την επωνυμία Raiffeisen Polbank.

Η Eurobank ανακοίνωσε ότι η πώληση του μεριδίου της στην Polbank έχει ήδη ενισχύσει τα κύρια βασικά ίδια κεφάλαιά της κατά ποσό που ισοδυναμεί με κεφάλαια 450 εκατ. ευρώ ή κατά 100 μονάδες βάσης, ενώ θα βελτιώσει αμέσως τη ρευστότητά της κατά 1,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η Eurobank EFG εξασκεί σήμερα το δικαίωμα πώλησης που διατηρεί στο μερίδιο 13% στη νέα ενιαία τράπεζα Raiffeisen Polbank. Η άσκηση του δικαιώματος συνεπάγεται την πρόσθετη καταβολή τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ σε μετρητά από τη RBI στην Eurobank EFG, μέσα στους προσεχείς μήνες για το εναπομένον μερίδιό της και για το υπόλοιπο της ρευστότητας, που έχει παράσχει στην ενιαία τράπεζα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα