ΕΠΤΑ ΝΕΚΡΟΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην πόλη Τζαλίνγκο της ανατολικής Νιγηρίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 7 άτομα και 12 να τραυματιστούν σοβαρά, ενώ συνολικά οι τραυματίες ξεπερνούν τους 20.

Η συγκεκριμένη έκρηξη σημειώθηκε μια ημέρα αφότου έγιναν δύο θανατηφόρες επιθέσεις σε άλλα σημεία της χώρας, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης κρίσεων της χώρας και έναν αυτόπτη μάρτυρα. «Η έκρηξη

έλαβε χώρα ανάμεσα στο πολιτειακό υπουργείο Οικονομικών και το αρχηγείο της αστυνομίας», δήλωσε ο Ιμπραχίμ Φαρίνλοϊ, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης κρίσεων στην περιοχή, στο πρακτορείο Reuters.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο πως η έκρηξη μπορεί να είχε στόχο έναν αξιωματικό της αστυνομίας ο οποίος πέρασε με αυτοκίνητο από το σημείο λίγη ώρα νωρίτερα. Πρόσθεσε ότι είδε πτώματα και τουλάχιστον 20 ανθρώπους να διακομίζονται σε νοσοκομείο.

Η Τζαλίνγκο είναι η πρωτεύουσα της -συνήθως ειρηνικής- πολιτείας Τάραμπα.

Χθες Κυριακή (29/4) τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις εναντίον χριστιανών στη Νιγηρία. Ένα πανεπιστημιακό αμφιθέατρο που χρησιμοποιείται για να τελούνται λειτουργίες στην πόλη Κάνο της βόρειας Νιγηρίας και μια εκκλησία στην Μαϊντουγκούρι, στη βορειοανατολική Νιγηρία, δέχθηκαν επιθέσεις από ενόπλους.

Η Μαϊντουγκούρι είναι η πόλη όπου ιδρύθηκε και δρα η Μπόκο Χαράμ, μια ισλαμιστική οργάνωση η οποία προβαίνει σε επιθέσεις τα τελευταία δύο χρόνια, με στόχο κυρίως αστυνομικούς και κυβερνητικά στελέχη στο βορρά της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν καταδίκασε νωρίτερα σήμερα τις «φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις» εναντίον χριστιανών με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα