Η CIA πλήρωνε για να παίρνει τηλεφωνικά δεδομένα

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα η CIA πληρώνει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο στον αμερικανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών AT&T για να της παρέχει τα δεδομένα τηλεφωνικών επικοινωνιών ανθρώπων που φέρονται νε έχουν σχέση με την τρομοκρατία.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ συνεργάζεται με την CIA βάσει ενός εθελοντικού συμβολαίου, επισημαίνει στο άρθρο της η εφημερίδα.

Η AT&T προς το παρόν

δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει το δημοσίευμα.

Βάσει της συμφωνίας, η CIA δίνει τους τηλεφωνικούς αριθμούς υπόπτων για τρομοκρατία στην εταιρεία, η οποία στη συνέχεια ερευνά τις βάσεις δεδομένων της και παραδίδει την υπηρεσία τα στοιχεία των τηλεφωνικών κλήσεων, όπως δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η CIA δεν έχει δικαιοδοσία να παρακολουθεί Αμερικανούς πολίτες και τα περισσότερα από τα στοιχεία τηλεφωνικών κλήσεων που της παραδίδει η AT&T αφορούν διεθνείς αριθμούς.

Όταν πρόκειται για αμερικανικό τηλεφωνικό αριθμό, η AT&T δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του ανθρώπου στον οποία ανήκει και διαγράφει πολλά από τα ψηφία του όταν δίνει τα στοιχεία στη CIA, επισημαίνει η εφημερίδα.
Χωρίς να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του προγράμματος αυτού, ο Τομπ Έμπιτζ, εκπρόσωπος της CIA, διαβεβαίωσε ότι αυτές οι δραστηριότητες της υπηρεσίας δεν αφορούν στην παρακολούθηση αμερικανών πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα