ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΓΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

08:30 8/8/2012 - Πηγή: Matrix24
Την έντονη ενόχλησή του με το θέμα της εφεδρείας έδειξε χθες ο Φώτης Κουβέλης στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Η εφεδρεία δεν ήταν στην προγραμματική

συμφωνία και εμείς δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Γιατί άνοιξες ξαφνικά τέτοιο θέμα;», ρώτησε σε αυστηρό ύφος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τη σιωπή και δεν λειτούργησε κατευναστικά, όπως έκανε σε προηγούμενες επιθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον υπουργό Οικονομικών.
Ο Φώτης Κουβέλης, πάντως, όπως παραδέχονται και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ήταν αποφασισμένος να εγκαλέσει τον «τσάρο» για τις δηλώσεις του ήδη από χθες το πρωί. Όταν, δηλαδή, ενημερώθηκε από συνεργάτες του ότι ο Γιάννης Στουρνάρας, με δημόσιες δηλώσεις του, είχε ανοίξει θέμα εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο, με το επιχείρημα ότι «τα νούμερα του προγράμματος δύσκολα βγαίνουν». Στην ίδια γραμμή είχε κινηθεί με συνεντεύξεις του, σε παράλληλο χρόνο, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κάτι που έκανε τον Φώτη Κουβέλη να συμπεράνει ότι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχαν ήδη γίνει αναλυτικές συζητήσεις και… οι πολιτικοί αρχηγοί θα το μάθαιναν από τα κανάλια.

Δυσφορία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργή του Φώτη Κουβέλη σχετίζεται όχι μόνο με τις πολιτικές αντιρρήσεις που έχει για το μέτρο της εφεδρείας (το οποίο χαρακτήρισε «φιάσκο» και δήλωσε «κατηγορηματικά αντίθετος» σε έναν τέτοιο ενδεχόμενο), αλλά και με τον τρόπο που επέλεξε να δημοσιοποιήσει τα σχετικά σχέδια ο κ. Στουρνάρας, χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει τους κυβερνητικούς εταίρους.

Στη ΔΗΜΑΡ, πάντως, δεν αποκλείουν να είχε ήδη συνεννοηθεί ο υπουργός Οικονομικών με τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά και έτσι εξηγούν και τη φερόμενη σιωπή του πρωθυπουργού, όταν ο Φώτης Κουβέλης εγκαλούσε τον Γιάννη Στουρνάρα. Εξάλλου, και ο ίδιος ο «τσάρος», σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν απάντησε στην ερώτηση-έγκληση του Φώτη Κουβέλη, παρά περιορίστηκε να σηκώσει τα χέρια και να επισημάνει ότι «όλο αυτό ήταν απλώς μια σκέψη».

Παράλληλα, στη ΔΗΜΑΡ είναι ενοχλημένοι με τον υπουργό Οικονομικών και για έναν άλλο λόγο: «εμείς ευθύς εξαρχής παίξαμε με ανοιχτά χαρτιά και στηρίξαμε ανυπόκριτα τον Στουρνάρα. Όταν ο Βενιζέλος έκανε διαρροές εναντίον του, ο Κουβέλης έβγαινε και έλεγε ότι τον στηρίζει χωρίς αστερίσκους», σημειώνουν υψηλόβαθμοι κομματικοί παράγοντες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ένας λόγος που ενοχλήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει να κάνει με… αχαριστία.

Όπως και να ‘χει, συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη διαμηνύουν ότι είναι λογικό οι κυβερνητικοί εταίροι να εκφράζουν αντιρρήσεις στις συσκέψεις των αρχηγών, ενώ υπογραμμίζουν με έμφαση ότι «ισχύει στο ακέραιο ό,τι έχει πει ο Φώτης Κουβέλης αναφορικά με την στήριξη του Γιάννη Στουρνάρα από τη ΔΗΜΑΡ». «Τον στηρίζουμε χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις και κρατούμενα», ξεκαθαρίζουν στο matri

Keywords
Τυχαία Θέματα