«Γιαπί» αρχαιολογικός χώρος στην Αίγινα

12:51 5/7/2013 - Πηγή: Matrix24

ΣΜπουλντόζες ισοπέδωσαν την περιοχή, προκειμένου να τοποθετηθούν ομπρέλες και ξαπλώστρες για την εκμετάλλευση της παρακείμενης παραλίας από ιδιώτη, όπως γράφει το «Έθνος». Οι εργασίες «πάγωσαν» μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και την παρέμβαση της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Παρ’ όλ’ αυτά, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ανοχή της Δημοτικής Αρχής και ζητούν την αποκατάσταση του χώρου στην αρχική του μορφή.

Ο αρχαιολογικός χώρος Κολώνα βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, πολύ κοντά στο λιμάνι και την πόλη της Αίγινας. Ο ναός του Απόλλωνος χρονολογείται στον 6ο αιώνα

π.Χ .

Η παραλία της περιοχής ήταν παρθένα μέχρι τον Μάιο του 2013, οπότε ο Δήμος της Αίγινας ανακοίνωσε δημοπρασία για το δικαίωμα εκμετάλλευσης της παραλίας με αρχική τιμή προσφοράς τα 2.000 ευρώ. Τελικά, ενοικιάστηκε με ετήσιο ενοίκιο 2.000 ευρώ!

Οι φύλακες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αίγινας, το οποίο βρίσκεται στον χώρο της Κολώνας, διαπίστωσαν τις αλλοιώσεις που συντελούνταν, σε μια περιοχή για την οποία έχει θεσπιστεί ακτίνα προστασίας 500 μέτρων εξαιτίας της σπουδαιότητας των αρχαιολογικών ευρημάτων που φιλοξενεί. Μέχρι να ειδοποιηθεί η αρχαιολογική υπηρεσία η καταστροφή είχε γίνει. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην παραλία έχουν κάνει την εμφάνισή τους και χελώνες Καρέτα καρέτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα