Ενδιαφέρον γαλλικών επιχειρήσεων διαπιστώνει ο ΣΕΒ

12:37 5/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών ελληνικών και γαλλικών εταιρειών που διοργάνωσε χθες στο Παρίσι ο ΣΕΒ- Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων σε συνεργασία με τον ομόλογο φορέα του, Medef International. Ήδη, συμφωνήθηκε η επόμενη συνάντηση ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο στην Αθήνα με 20 γαλλικές εταιρείες που περιλαμβάνουν πλέον στα σχέδιά τους την ελληνική αγορά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Γαλλίας

που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο στην Αθήνα με την παρουσία και στήριξη του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Από γαλλικής πλευράς, μετείχαν 30 σημαντικές εταιρείες από διάφορους τομείς, ενώ από ελληνικής πλευράς, εταιρείες από τους τομείς φαρμακοβιομηχανίας, εξόρυξης, ενέργειας, βαριάς βιομηχανίας, δομικών υλικών, τουρισμού, επενδυτικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Γάλλων επιχειρηματιών για το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα, καθώς για την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση. Τα θέματα που συζητήθηκαν περιλάμβαναν την πορεία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα για να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων, τη μείωση της γραφειοκρατίας και του παρεμβατισμού, το ενεργειακό τοπίο, το φορολογικό πλαίσιο, το κοινωνικό πεδίο. Από ελληνικής πλευράς, έγιναν παρουσιάσεις για τους τομείς όπου υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες και ακολούθησε συζήτηση για τις δυνατότητες υλοποίησης νέων γαλλικών επενδυτικών πρωτοβουλιών και ελληνο-γαλλικών συμπράξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα