ΓΑΛΛΙΑ: ΤΟ 10% ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΤΟΜΠΙΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το 2013 η Γαλλία θα διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τις επιδοτήσεις για ανάπτυξη χάρις στην επιπλέον χρηματοδότηση που θα αντλήσει από το 10% του φόρου που θα επιβληθεί στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Πασκάλ Κανφέν.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, εκτός από τις πιστώσεις για την ανάπτυξη, 60 εκατ. ευρώ από τα χρήματα που θα αντληθούν χάρις το φόρο «Τόμπιν» θα διοχετευθούν το 2013 στο ταμείο αλληλεγγύης για την ανάπτυξη. Το 2014 το ποσόν αυτό θα αυξηθεί στα 100 εκατ. ευρώ, το 2015 στα 160 εκατ.

Ο

Κανφέν υπενθύμισε πως την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε «αναλάβει την πολιτική δέσμευση να αποδίδεται το 10% του δασμού σε έργα για την ανάπτυξη, το κλίμα και την υγεία».

Μεγάλες γαλλικές εταιρείες εξέφρασαν την «αγανάκτησή τους» μετά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του 2013, την περασμένη εβδομάδα, καθώς στο κείμενό του προβλέπεται «μείωση των πιστώσεων» για την ανάπτυξη, από 3,13 δισεκ. ευρώ το 2012 σε 3,1 δισεκ. ευρώ το 2013 και η επιβολή δασμού για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, που κατ’ αυτούς «έχει αναχθεί σε σύμβολο».

Keywords
Τυχαία Θέματα