ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΣΜΗΜΑ

Σπουδαία ονόματα της μοντέρνας και της σύγχρονης τέχνης σε μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη που φωτίζει μια άγνωστη πλευρά τους, εκείνη του σχεδιαστή κοσμήματος.

Πάμπλο Πικάσο, Ρόι Λίχτενσταϊν, Κιθ Χάρινγκ, Μαν Ρέι, Σαμ Τέιλοργουντ, Ντάμιεν Χερστ, Τζεφ Κουνς. Όλοι τους σπουδαίοι, όλοι τους εμβληματικοί, όλοι τους σχεδίασαν κάποια στιγμή κοσμήματα. Την άγνωστη πτυχή αυτών και πολλών ακόμη εικονοκλαστικών καλλιτεχνών έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε στην έκθεση με τίτλο «Από τον Πικάσο στον Κουνς» που πραγματοποιείται αυτές τις

μέρες στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη. Περισσότερα από 200 κοσμήματα, πολλά από τα οποία περιλαμβάνονται στην ιδιωτική συλλογή της επιμελήτριας της έκθεσης Νταϊάν Βενέ -ο σύζυγός της συνήθιζε να παραγγέλνει κοσμήματα σε διάσημους εικαστικούς φίλους ως γενέθλιο δώρο για την ίδια-, με τη βαρύτιμη υπογραφή Ελλήνων και διεθνών εικαστικών βρίσκονται ήδη στις προθήκες του Μουσείου Μπενάκη. Στην ουσία πρόκειται για κοσμήματα-έργα τέχνης που δεν παράχθηκαν ποτέ μαζικά –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- αλλά δημιουργήθηκαν είτε στη διάρκεια πειραματισμών των καλλιτεχνών είτε για να προσφερθούν ως δώρα σε πρόσωπα του στενού φιλικού ή οικογενειακού κύκλου τους. Οι ελληνικές συμμετοχές περιλαμβάνουν έργα του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, αλλά και συγχρόνων όπως του Αλέκου Φασιανού, της Σοφίας Βάρη και του Γιώργου Γυπαράκη.

INFO: Στο Μουσείο Μπενάκη (κεντρικό κτίριο), διάρκεια έκθεσης έως 02/09/2012, περισσότερα στο www.benaki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα