ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Το γάντι που ρίχνει συνεχώς η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς θα σηκώνει εφεξής η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με τον προεκλογικό πολιτικό σχεδιασμό του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου αποτελεί κοινή πια εκτίμηση ότι ως την 17η Ιουνίου, η ΝΔ θα στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ

και τον επικεφαλής του, Αλέξη Τσίπρα. Ήδη, η Συγγρού έχει απομονώσει συγκεκριμένες φράσεις στελεχών του σχήματος, αλλά και ορισμένες προβλέψεις του προηγούμενου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία χρησιμοποιεί θέλοντας να καταδείξει ότι αυτά που προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανέφικτα και οδηγούν στην έξοδο από το ευρώ. Έτσι, κατά πληροφορίες, εφεξής η Κουμουνδούρου θα ανταποκρίνεται στη στρατηγική της έντασης που έχει υιοθετήσει η ΝΔ και, μάλιστα, θα ρίχνει και ο ΣΥΡΙΖΑ λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Εχθές, μάλιστα, προέκυψε ένα πρώτο δείγμα γραφής. Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά, καλώντας τον «να σταματήσει να ασχολείται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και να αρχίσει να ασχολείται με τις συνιστώσες της διαπλοκής». Στη συνέχεια, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διασταύρωσαν εκ νέου τα ξίφη τους, όταν ο «γαλάζιος» πορτ παρόλ, Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, τον είχε κατηγορήσει για μεταλλάξεις και αλαλούμ. «Το γαρ πολύ του Μνημονίου γεννά παραφροσύνη», ήταν η άμεση απάντηση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον Γιάννη Μιχελάκη.
Εξάλλου, νωρίτερα, στην ομιλία του στην ΚΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε σηκώσει το γάντι του ντιμπέιτ, που είχε πετάξει ο Αντώνης Σαμαράς δια του εκπροσώπου του και, μάλιστα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε δηκτικά ότι «καλωσορίζει τον κ. Σαμαρά στα φώτα της δημοσιότητας», υπενθυμίζοντας ότι στην περασμένη προεκλογική περίοδο, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλησε να συμμετάσχει σε τηλεμαχία πολιτικών αρχηγών.

Διλήμματα

Εντωμεταξύ, στην Κουμουνδούρου έχουν ως βασικό στόχο να συντελέσουν στο να μην «περάσει» στην κοινωνία ως βασικό διακύβευμα των εκλογών το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή». Την ίδια στιγμή, το δίλημμα που θέλει να θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο» ή, πιο συγκεκριμένα, «μνημόνιο ή αριστερά». Τα δύο ταξίδια του κ. Τσίπρα, εξάλλου, σε Παρίσι και Βερολίνο αποσκοπούν σ’ αυτό ακριβώς: να δείξει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι απλώς ο αρχηγός ενός αριστερού κόμματος στην Ελλάδα, αλλά πως έχει ευρωπαίους συνομιλητές. Στο πλαίσιο αυτό, στο σημερινό του ταξίδι στο Παρίσι, ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει λόγο έξω από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση σε εκδήλωση που έχει διοργανώσει η γαλλική Αριστερά, ενώ θα δώσει κοινή συνέντευξη τύπου με τον προεδρικό υποψήφιο της γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν. Αύριο, Τρίτη, ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου θα έχει επαφές με την ηγεσία του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke.

Keywords
Τυχαία Θέματα