Φάμπρι: Δικαίωση της δουλειάς μας

07:26 4/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Ισπανός προπονητής δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Η δεύτερη σερί νίκη αποτελεί καρπό της δουλειάς μας και της προσπάθειας που κάνουν οι ποδοσφαιριστές, κινούμενοι σε μια κατεύθυνση. Η ομάδα αλλάζει προς το καλύτερο. Βγάζουμε προσωπικότητα και ξέρουμε πώς πρέπει να παίξουμε. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Εύχομαι στην ΑΕΚ ό,τι καλύτερο ως το τέλος της χρονιάς γιατί είναι μια ιστορική ομάδα. Αποδείχθηκε με τον τρόπο που έπαιξε και από τους οπαδούς της. Εμείς πετύχαμε το πρώτο γκολ,

με μια καλή μετάβαση χάνοντας τη μπάλα. Χάσαμε τη μπάλα αλλά πρεσάραμε έξοχα από την άμυνα στην επίθεση ανακτώντας τη μπάλα. Αυτό άξιζε πολλά κι έτσι πετύχαμε το πρώτο μας τέρμα.

Συμφωνώ πως η ΑΕΚ είχε μια ξεκάθαρη ευκαιρία. Σε μια φάση που ο Μπουμσόνγκ πήγε να δώσει στον Πίντο κι αυτός έπεσε, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να πάρει τη μπάλα αλλά να μην πετύχει το γκολ. Αν το ερμηνεύσουμε έτσι, τότε όλα ειναι ωραία και καλά. Με έναν γενικό απολογισμό, ήμασταν ανώτεροι εμείς. Ξέραμε πως να σταματήσουμε και την αντίπαλη ομάδα αλλά και την πίεση του κόσμου. Φέραμε το ματς εκεί που μας συνέφερε και στο τέλος η ζυγαριά έγειρε προς τη δική μας πλευρά.

Τα μπράβο και τα συγχαρητήρια πάνε στους ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι αυθεντικοί πρωταγωνιστές. Όταν ένας προπονητής φτάνει σε μια ομάδα, τη μελετάει και μετά ψάχνει για έναν τρόπο παιχνιδιού. Έχουμε πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι σαν να έχουμε ένα κτίριο με όλους τους ορόφους κτισμένους, υπάρχουν παράθυρα, σκάλες. Όμως χρειάζεται βάψιμο. Θέλει λεπτομέρειες. Δεν ξέρω αν το παράδειγμά μου είναι ακριβές, αλλά έτσι είναι.

Οι ποδοσφαιριστές λένε πως στα παιχνίδια με μεγάλες ομάδες μάχονται καλύτερα. Ίσως έχουν περισσότερη προσοχή και συγκέντρωση. Το λάθος είναι πως όταν παίζεις με ασθενέστερες ομάδες νομίζεις πως θα κερδίσεις με τη φανέλα. Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να πολεμήσεις, να προσπαθήσεις και να σεβαστείς τους αντιπάλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα