«ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ» ΜΑΖΙΩΤΗΣ – ΡΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

08:10 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Κόκκινος συναγερμός σήμανε στις διωκτικές, αλλά και τις δικαστικές αρχές η «περίεργη» απουσία των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση  Επαναστατικός Αγώνας  Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα, οι οποίοι από τον περασμένο Οκτώβριο δικάζονται στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού.

Το ζεύγος των κατηγορουμένων, που αντιμετωπίζουν αδικήματα σχετικά με τρομοκρατία, το τελευταίο εικοσαήμερο δεν αποδείχθηκε συνεπές στους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί

και δεν εμφανίστηκαν ως όφειλαν να δώσουν το παρών στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων.

Και οι δύο, οι οποίοι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους στην οργάνωση, είχαν αφεθεί ελεύθεροι περίπου μία εβδομάδα μετά την έναρξη της δίκης τους, λόγω συμπληρώσεως του 18μήνου,που είναι το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για όλους τους κατηγορούμενους.

Τότε το δικαστικός συμβούλιο είχε αντικαταστήσει την προφυλάκισή τους με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και η υποχρεωτική εμφάνισή τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Ωστόσο, τις τελευταίες δύο φορές οι κατηγορούμενοι ήταν άφαντοι, ενώ δεν εμφανίστηκαν και στις τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων όμως, εκπροσωπήθηκαν νομίμως -όπως προβλέπει και η δικονομία- από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους.

Η … εξαφάνιση των βασικών κατηγορουμένων έθεσε αμέσως  συναγερμό τις αρχές. Και αν δεν εμφανιστούν άμεσα , τότε θα κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση εντάλματος σύλληψής τους, λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.

Σε ό,τι αφορά τη δίκη τους, αυτή θα  εξακολουθήσει να διεξάγεται έστω και με κενά τα δικά τους εδώλια ,ώστε οι δικαστές να εκδώσουν  την ετυμηγορία τους όχι μόνο για τους απόντες κατηγορούμενους, αλλά και για τους άλλους έξι συγκατηγορουμένους τους ,οι οποίοι είναι επίσης ελεύθεροι ,αλλά τηρούν τους όρους τους και δεν έχουν δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα