Εταιρεία απαγορεύει στους εργαζόμενους να κάθονται!

Όρθιοι, καθ’ όλη τη διάρκεια της βάρδιάς τους θα πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι εταιρείας στην Δυτική Αυστραλία, προκειμένου να αποσβεστεί το υψηλό κόστος της επένδυσης!

Η απαράδεχτη αυτή απόφαση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εργασίας της Αυστραλίας, με τον αρμόδιο υπουργό Μπιλ Σόρτεν να διερωτάται αν «ο έξυπνος που την έγραψε καθόταν ή ήταν όρθιος», ενώ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι είναι ευσυνείδητοι και δεν χρειάζονται τέτοιου είδους οδηγίες.

Η εταιρεία πάντως επιμένει,

υποστηρίζοντας ότι για την κατασκευή της τεράστιας μονάδας υγροποίησης φυσικού αερίου στην περιοχή Chevron της Δυτικής Αυστραλίας, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να καθίσουν ούτε λεπτό, όσο διαρκεί η βάρδια τους, για να μην επηρεαστεί η παραγωγικότητα της επένδυσης, συνολικού κόστους 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρείας Leighton που κατασκευάζει την τεράστια μονάδα, εξέδωσε τη σχετική οδηγία, μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν ότι το κόστος κατασκευής πέρασε κατά 40% τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό.

«Οι εργάτες (συνήθως οικοδόμοι) δεν επιτρέπεται να καθίσουν όσο διαρκεί η βάρδια τους εκτός και αν αυτό απαιτείται από τα καθήκοντά τους» σημειώνεται χαρακτηριστικά…

Keywords
Τυχαία Θέματα