Έρχονται και στην Αθήνα τα «tuk tuk»

Πρωτοεμφανίστηκαν τη δεκαετία του ’60, διαθέτουν μέχρι και κουρτινάκια βροχής για τους χειμερινούς μήνες και γενικά είναι προσαρμοσμένα στις συνθήκες της γηραιάς ηπείρου και κατασκευασμένα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Χρησιμοποιούν βενζίνη και υγραέριο ως καύσιμο, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν και tuk tuk που θα κινούνται με μπαταρία.

Θα κάνουν βόλτες τους τουρίστες και όχι μόνο, διαδρομές εντός της πόλης, ενώ θα μπορούν να ενοικιάζονται για να πραγματοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι τα ψώνια τους στο κέντρο.

Ακόμα

φαίνεται ότι κερδίζουν έδαφος και ως πρωτότυπο μεταφορικό μέσο για νύφες ή γαμπρούς.

«Η εταιρεία μας ξεκίνησε το 2010 στο Αμστερνταμ όπου λανσάραμε για πρώτη φορά τα tuk tuk. Επειτα τα ταξάκια έκαναν την εμφάνισή τους στην Αμβέρσα της Ισπανίας, στις Κάνες, στο Σεντ Τροπέ και αλλού», δήλωσε στην εφημερίδα το «Έθνος», η Ζωή Κατσακιώρη, μάνατζερ της εταιρείας που έφερε τα ταϊλανδέζικα ταξί στην Αθήνα.

Όσο για το κόστος της ενοικίασής τους, αναμένεται να ξεκινά από τα 45 ευρώ την ώρα, κόστος το οποίο μπορούν να μοιραστούν μέχρι και έξι επιβάτες αφού μέχρι τόσα άτομα μεταφέρει το ταξί.

Keywords
Τυχαία Θέματα