Έρχονται αλλαγές στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις θα αφορά σε κάθε τύπο άδειας όπως εγκαταστάσεως, λειτουργίας, ιδρύσεως επιχειρήσεων, περιβαλλοντικές άδειες , αλλά και σε μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων (βιομηχανικές, εξορυκτικές, υδατοκαλλιέργειες, λιμενικές υποδομές, τουριστικές εγκαταστάσεις, κ.α..)

Με το νέο πλαίσιο εισάγεται ένα καινοτόμο σύστημα «δήλωσης συμμόρφωσης» των επιχειρήσεων, με το οποίο θα τεκμαίρεται αυτομάτως η συμμόρφωση μιας επιχείρησης με τις γενικές προδιαγραφές που θέτει ο νόμος, ώστε να μην περιμένει πότε το Δημόσιο θα την ελέγξει για να εκδώσει την αντίστοιχη

άδεια.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι οι έλεγχοι θα διενεργούνται αφού θα έχει λειτουργήσει η επιχείρηση και όχι εκ των προτέρων. Η κεντρική διοίκηση, αντί να ελέγχει κάθε επιχείρηση ξεχωριστά, θα ελέγχει τους ελεγκτές των επιχειρήσεων και το σύνολο της διαδικασίας.

Στη συνέντευξη Τύπου θα μετέχουν και οι υπουργοί Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης, Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης, καθώς και εκπρόσωποι των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα