Έρχεται επίδομα «ανάσα» για 400.000 οικογένειες

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας «Real news», η σχετική απόφαση βρίσκεται ήδη στο συρτάρι του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ενώ η υποβολή δηλώσεων λήψης των επιδομάτων αναμένεται να ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη, 15 Μαΐου.

Η οικονομική ενίσχυση, ύψους 40 ευρώ το μήνα ανά παιδί θα καταβάλλεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, κλιμακωτά και να έχει αναδρομική ισχύ

από την 1η Ιανουαρίου 2013. Το επίδομα, για πρώτη φορά, θα καταβληθεί και σε οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά.

Η καταβολή του ενιαίου επιδόματος τέκνων θα είναι τριμηνιαία και θα πιστώνεται σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, την τελευταία εργάσιμη κάθε 3μήνου. Το επίδομα προς τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα καταβάλλεται σε τρεις δόσεις.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν οπωσδήποτε ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση συνοδευόμενη από ένα νέο έγγραφο, το Α21, όπου θα συμπληρώσουν τα στοιχεία των παιδιών τους. Εν συνεχεία θα γίνεται εκκαθάριση από το ΚΕΠΥΟ στο ΟΓΑ και ο οργανισμός θα καταθέτει το επίδομα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η καταβολή των επιδομάτων θα διακόπτεται κάθε 1η Ιανουαρίου, κάθε έτους, προκειμένου να ελέγχεται το εισόδημα των δικαιούχων κατά το προηγούμενο έτος.

Αναλυτικά τα δικαιολογητικά:

Ηλεκτρονική υποβολή Ε1 και μηχανογραφημένο έντυπο Α21.

Πιστοποιητικό/ά οικογενειακής κατάστασης από τον δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι εγγεγραμμένα όλα τα μέλη της οικογένειας με κανονική εγγραφή

Πιστοποιητικό σπουδών για τέκνα τα οποία μετά την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού, εκτός των χωρών της Ε.Ε., το πιστοποιητικό σπουδών πρέπει να είναι θεωρημένο από το ελληνικό προξενείο.

Ιατρική γνωμάτευση του ΚΕΠΑ η απόφαση υγειονομικής επιτροπής του ΙΚΑ για εξαρτώμενο τέκνο που έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του αλλά όχι το 24ο, δεν είναι σπουδαστής ή φοιτητής και έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Τα εν λόγω δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι σε ισχύ τη χρονική στιγμή που υποβάλλεται το έντυπο Α21.

Keywords
Τυχαία Θέματα