ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ «ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ»

Την προστασία της «ίδιας της Δημοκρατίας» έθεσε ως διακύβευμα της τρέχουσας πολιτικής περιόδου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του.

 Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση «σε όσους επιχειρούν να εξισώσουν τους αγώνες της Αριστεράς με την Ακροδεξιά». «Παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια, γίνονται αβανταδόροι

της ακροδεξιάς», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, που κατηγόρησε τα κόμματα της συγκυβέρνησης ότι «επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη φοροδιαφυγή». Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τους καρπούς της εμφάνισής του στη ΔΕΘ, ενώ, σε ό,τι αφορά το φορολογικό σύστημα, επανέλαβε τη δέσμευσή του για πάταξη της φοροδιαφυγής, υποστηρίζοντας: «Εμείς θα υλοποιήσουμε το άρθρο 4 του Συντάγματος που λέει ότι ο κάθε πολίτης συνεισφέρει στα δημόσια έσοδα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Με την κυβέρνηση της Αριστεράς, ο φοροφυγάς δεν θα φορτώσει το λογαριασμό στην πλάτη του μισθωτού».

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε «σκληρό ροκ» προς την κυβέρνηση για τα μέτρα των 11,9 δισ. ευρώ, ανακοινώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα βγει μπροστά, τόσο στη Βουλή, όσο και στους ειρηνικούς αγώνες της κοινωνίας, των εργαζόμενων και των νέων».
Εν όψει της ψήφισης των μέτρων -μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει μπροστά, τόσο στη Βουλή όσο και στους ειρηνικούς αγώνες των εργαζομένων και των νέων. «Έχουμε μία και μόνη επιλογή. Να μπούμε μπροστά, εμείς πρώτοι, στους κοινωνικούς αγώνες και τις αντιστάσεις. Και μέσα στο Κοινοβούλιο και μέσα στην κοινωνία. Έτσι και τώρα μπροστά στην απόπειρα της κυβέρνησης να κρύψει όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα που περιέχονται σε ένα μόνο άρθρο εμείς πρέπει να μπούμε μπροστά», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την εκτίμησή του ότι, αν η κυβέρνηση καταφέρει να περάσει τα μέτρα, τότε δε θα μακροημερεύσει. «Ο λαός μας έριξε ήδη δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, του κυρίου Παπανδρέου και του κυρίου Παπαδήμου. Σειρά έχει να τριτώσει το καλό» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα