To Γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo δημοσίευσε τις καρικατούρας του Μωάμεθ[δείτε τα σκίτσα]

Το περιοδικό Charlie Hebdo αποφάσισε να δημοσιεύσει κι άλλες καρικατούρες του Μωάμεθ στις οποίες τον εμφανίζει γυμνό, να κοροϊδεύει την ταινία σαν να κάνει απονομή Όσκαρ.

Μόλις το περιοδικό κυκλοφόρησε σήμανε… συναγερμός, η ιστοσελίδα του περιοδικού «έπεσε» και το Charlie Hebdo ανακοίνωσε ότι η ιστοσελίδα έγινε στόχος πειρατείας λίγα λεπτά αφού κυκλοφόρησε στα περίπτερα. Πακιστανοί χάκερ

μέσω twitter υποστήριξαν ότι ευθύνονται για την επίθεση.

Η Γαλλία έχει ήδη δώσει εντολή να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις πρεσβείες της στον κόσμο ενώ αποφασίστηκε την Παρασκευή, ημέρα της μεγάλης προσευχής των μουσουλμάνων, να κλείσουν οι πρεσβείες, τα προξενεία και τα γαλλικά σχολεία σε 20 μουσουλμανικές χώρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε στο France Info ανήσυχος και κατηγόρησε το περιοδικό πως «ρίχνει λάδι στη φωτιά». Μια άποψη με την οποία φαίνεται να διαφωνεί ο προϊστάμενός του, Ζαν Μαρκ Ερο που τόνισε πως κατανοεί ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να προσβληθούν…αλλά «ζούμε σε ένα κοσμικό και δημοκρατικό κράτος. Εκείνοι των οποίων η ευαισθησία έχει πληγωθεί, μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα