Επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας» θέλει η Χ.Κ. Τεγόπουλος

Η έκδοση των ευθέως ανταγωνιστικών «Εφημερίδα των Συντακτών» (συνεταιρισμός πρώην εργαζομένων στην «Ε») και «6 Μέρες» (Αντώνης Δελατόλας, κυκλοφορεί την ερχόμενη Δευτέρα), έβγαλε από τον -επικοινωνιακό- λήθαργο τη διοίκηση της «Χ.Κ. Τεγόπουλος», η οποία με ανακοίνωσή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές: «Ανακοινώνει ότι, παράλληλα με το σε εξέλιξη σχέδιο εξυγίανσής της, έχει δρομολογηθεί η άμεση επανέκδοση του καθημερινού και Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», της «Κυριακάτικης

Ελευθεροτυπίας» και του περιοδικού «Ε» καθώς και η επαναλειτουργία του Enet . Παράλληλα προετοιμάζεται η ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της εκτυπωτικής μονάδας της».

Η Χ.Κ. Τεγόπουλος σταμάτησε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζομένους τον προηγούμενο Αύγουστο. Από τα τέλη Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας ή βρίσκονται υπό καθεστώς επίσχεσης εργασίας. Από τους περίπου 800 εργαζόμενους έχουν αποχωρήσει μέσα στο τελευταίο έτος περίπου 300, χωρίς να λάβουν όμως δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Η ανακοίνωση της «Χ. Κ. Τεγόπουλος» δεν αναφέρει στην επιστολή της πως σκοπεύει να εξοφλήσει τους εργαζομένους. Εξάλλου, ασαφείς ήταν οι αναφορές της στο ζήτημα και στο πρόσφατο «σχέδιο εξυγίανσης» που παρουσίασε πρόσφατα σε εκπροσώπους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα