Μίκης: Μειοψηφία η κυβέρνηση, ανέτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο μουσικοσυνθέτης συμφώνησε με την άποψη που εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και επισήμανε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, γιατί δεν έχει πρόγραμμα εξουσίας».

Παράλληλα,

ο Μίκης Θεοδωράκης εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε μειοψηφία, βάσει των δημοσκοπήσεων. «Αυτή η κυβέρνηση η σημερινή σύμφωνα με τα γκάλοπ είναι μια μειοψηφία, είναι δυνατόν λοιπόν να αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού; Αν δεν υπάρχει οργάνωση δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο λαός. Πάνε σιγά-σιγά να μας κάνουν ξένους στον τόπο μας. Θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα είμαστε ξένοι, συνεχώς μας αγοράζουν», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, έκανε λόγο για τραγική φαρσοκωμωδία: «Κάθε φορά που γίνονται τέτοιες ψηφοφορίες κατεβαίνουμε και δέκα σκαλοπάτια στου κακού τη σκάλα. Χθες παίχθηκε ακόμα μία τραγική φαρσοκωμωδία στη βουλή και απορώ πως ο ελληνικός λαός που είναι έξυπνος, φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ και όπως λένε “το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται”. Μας κοροϊδεύουν. Από τον καιρό που ήρθε η τρόικα κάθε φορά γίνεται το ίδιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο μουσικοσυνθέτης.

 ΑΟΖ και πετρέλαιο

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν παρέλειψε να προαναγγείλει ότι θα δημιουργήσει ένα κίνημα «όχι ατάκτων, αλλά καλά οργανωμένων», προκειμένου «να δώσει ελπίδα στο λαό» και «να αποδείξει πόσο πλούσια χώρα είναι η Ελλάδα». Μάλιστα, αναφέρθηκε στη δημιουργία ΑΟΖ και ισχυρίστηκε ότι η ελληνική Αποκλειστική Οιονομική Ζώνη «θα μπορούσε να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα «θα μπορούσε να έχει ίσο μερίδιο πετρελαίου με τη Ρωσία».

Εξάλλου, ήδη από χθες, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η πολιτική του κίνηση, «Σπίθα», με θέμα «Ο Εθνικός μας Πλούτος και η Πολιτική του Διαχείριση», στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», ο μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα των υδρογονανθράκων. Συνομιλώντας με καθηγητές και επιστήμονες όπως οι Γ. Κασιμάτης, ο Αντ. Φώσκολος, ο Ηλ. Κονοφάγος, ο Ν. Λυγερός και ο Α. Τσιφτσιάν, ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρθηκε λεπτομερώς στο θέμα του πλούτου των υδρογονανθράκων στην υποθαλάσσια περιοχή του Ιονίου, αλλά και της Κρήτης. Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από τον ελληνικό λαό «να συμπεριφερθεί ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης και κυρίαρχος του πλούτου της χώρας του, να μη δεχθεί να του την κλέψουν, και να αυτοοργανωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε αυτός κυριαρχικά να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα διώξει τους κλέφτες, θα περισώσει και θα αξιοποιήσει την περιουσία του με γνώμονα το δικό του συμφέρον».

Τέλος, προανήγγειλε την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι το κίνημά του, «Σπίθα», θα περάσει «από τη φάση της άμυνας στη φάση της επίθεσης», ώστε «να παίξει τον ρόλο του πρωτοπόρου οραματιστή, οδηγού και οργανωτή»».

Ο Μίκης Θεοδωράκης προέβαλε τη βεβαιότητα ότι ο κρυμμένος πλούτος «ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια ευρώ μας καθιστά χώρα αυτάρκη και

Keywords
Τυχαία Θέματα