ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΥΣΤΕΡΙ ΣΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

Για «πετσόκομμα» των μισθών των γιατρών, που θα έχει όμως ελάχιστο δημοσιονομικό όφελος κάνουν λόγο οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στις πληροφορίες που θέλουν μειώσεις στα μισθολόγια τους κατά 8%. Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Απανωτά χτυπήματα δέχεται η δημόσια υγεία, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να δέχονται νέο πλήγμα στις αποδοχές τους, την ώρα που έχουν να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις σε υλικά και την αύξηση στην προσέλευση των πολιτών, ενώ καλούνται να καλύψουν και τα κενά σε προσωπικό.

Στα σχέδια του οικονομικού επιτελείου είναι, σύμφωνα

με τις πληροφορίες, μειώσεις στα μισθολόγια των γιατρών, που θα ανέλθουν τελικά στο 8%. «Ούτε 8%, ούτε 1%, ούτε ένα ευρώ», ξεκαθαρίζουν νοσοκομειακοί γιατροί, διευκρινίζοντας πως το επιπλέον «πετσόκομμα των μισθών των γιατρών κατά ακόμα 100 ως 200 ευρώ τον μήνα θα έχει ένα τελείως ασήμαντο δημοσιονομικό όφελος, περίπου 35 με 40 εκατ. ευρώ τον χρόνο».

Όπως άλλωστε έχουν ήδη αναφέρει, μέχρι τώρα τα εισοδήματα τους έχουν μειωθεί κατά 30 με 40% λόγω της περικοπής επιδομάτων και εφημεριών.

Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει νέος γύρος συνελεύσεων στα νοσοκομεία της χώρας, με στόχο την οργάνωση πανελλαδικής απεργίας.

Πάντως, ήδη στο Ρέθυμνο, οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας έως την Παρασκευή, διεκδικώντας δεδουλευμένα 7 μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα