ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αιρετοί και οι εργαζόμενοι στους δήμους διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχόμενες μειώσεις στα οικονομικά τους.

Σήμερα είναι κλειστοί οι δήμοι του λεκανοπεδίου, ενώ αύριο Πέμπτη ημέρα διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ βάζουν λουκέτο όλοι οι δήμοι της χώρας. Δήμαρχοι και εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Στις 10 το πρωί οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στη πλατεία

Καραϊσκάκη και πορεία στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και συμβασιούχοι των προγραμμάτων, όπως για παράδειγμα του Βοήθεια στο Σπίτι.

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στις 9.30 το πρωί, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Intercontinental» όπου θα πραγματοποιείται το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Από τα αποτελέσματα της συνάντηση θα εξαρτηθεί και το μέλλον των οικονομικών και γενικότερα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ήδη το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε χθες σε μια πρώτη κίνηση καλής θέλησης υπογράφοντας απόφαση για την εκταμίευση 224 εκατ. ευρώ από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους. Τα χρήματα αυτά προορίζονται κυρίως για τοπικά έργα και επισκευές κτηρίων.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει σήμερα στις 3 το μεσημέρι προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, να λάβει υπόψη τους τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των 13 Περιφερειακών Ενώσεων και να προσδιορίσει τη πρόταση που θα εισηγηθεί την επόμενη ημέρα στο έκτακτο συνέδριο.

Το κλίμα τόσο στους αστικούς, όσο και στους περιφερειακούς δήμους, είναι ιδιαίτερα βαρύ και η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως «έκρυθμη» καθώς τα ταμεία των δήμων έχουν αδειάσει και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να προχωρήσουν οι δήμοι σε στάση πληρωμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα