ΑΠΩΛΕΙΕΣ 37 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΔΙΑΦΥΓΗ

Άνοδο 15% το πρώτο 6μηνο του έτους παρουσιάζει η μη ακύρωση εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αποτέλεσμα να καταγράφονται απώλειες που ίσως ξεπερνούν και τα 37 εκατ. ευρώ.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Με βάση την αύξηση προστίμων το πρώτο εξάμηνο του 2012 (15% αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο του 2011), την ανάλυση της πληρότητας των γραμμών και τους δειγματοληπτικούς ελέγχους η εκτίμηση για την εισιτηριοδιαφυγή για τα μέσα

σταθερής τροχιάς κυμαίνεται μεταξύ του 10-15 % και για τις επιβατικές αστικές συγκοινωνίες είναι της τάξεως 15-20 %.

Η απώλεια εισπράξεων για το σύνολο των εταιρειών (όμιλος ΟΑΣΑ και Προαστιακός) στην Αττική εκτιμάται από 25 έως 37,5 εκατ. ευρώ. Με βάση τα στοιχεία του ΟΑΣΘ η εισιτηριοδιαφυγή στη Θεσσαλονίκη εκτιμάται στο 15-20% και η σχετική απώλεια εισπράξεων είναι της τάξεως των 15- 20 εκατ. ευρώ.

Την προσεχή εβδομάδα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών υπό τον γενικό γραμματέα Νίκο Σταθόπουλο και τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο την πλήρη αναδιάταξη των μηχανισμών ελέγχου. Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν τόσο οι διοικήσεις όσο και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Ο στόχος είναι, όπως ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, ο περιορισμός εντός του 2012 της εισιτηριοδιαφυγής κατά 50%.

Keywords
Τυχαία Θέματα