Εντολή Τσίπρα να αποφεύγονται «άστοχες δηλώσεις»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Να αποφεύγονται άστοχες δηλώσεις στελεχών», ήταν η σαφής οδηγία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σε χθεσινή σύσκεψη κορυφής του ηγετικού πυρήνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται, σε συνομιλητές του, εξαιρετικά προβληματισμένος από τις κατά καιρούς παραφωνίες, ενώ έντονη ήταν η ενόχλησή του χθες για τις

δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του σχήματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ένα μόλις 24ωρο αφότου ο Αλέξης Τσίπρας, από το Ηράκλειο Κρήτης, είχε καλέσει τους πολίτες σε «εκλογικό συναγερμό», ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, επισήμανε: «Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε». Βεβαίως, στη συνέχεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προσπαθήσει να ανασκευάσει, κάνοντας λόγο για «απομόνωση μίας φράσης από την τοποθέτησή του». Ωστόσο, το κακό είχε γίνει.

Η χθεσινή οδηγία του Αλέξη Τσίπρα περί αποφυγής «άστοχων δηλώσεων» είναι σαφές ότι «φωτογράφιζε» τον κ. Λαφαζάνη. Ωστόσο, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό και την εσωστρέφεια που αυτό δημιούργησε, στην Κουμουνδούρου επανήλθε η συζήτηση για την πολυφωνία. Συνομιλητές του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η «εικόνα Βαβέλ» μπορεί να κάνει μεγάλη πολιτική και εκλογική ζημιά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξάλλου, στην περασμένη κρίση «πολυφωνίας», με αφορμή τη θέση που πήραν στελέχη του κόμματος για τη φοροφυγάδα ταβερνιάρισσα της Ύδρας, ο Αλέξης Τσίπρας, με σειρά τηλεφωνημάτων, είχε προειδοποιήσει όλους τους πρωταγωνιστές ότι «τώρα που είμαστε στο 27%, μας κοιτούν όλοι μέσα από παραμορφωτικό φακό και θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν εναντίον μας το καθετί, ακόμη και το πιο ασήμαντο». Τότε, μάλιστα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είχε αξιώσει «μορατόριουμ» δηλώσεων από τα στελέχη του, κάτι που είχε γίνει απολύτως σεβαστό. Ωστόσο, κάθε φορά παρατηρείται έκφραση διαφορετικών απόψεων -εκτός κομματικής γραμμής- οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και, κατά πληροφορίες του matrix24.gr, ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον σοβαρά προβληματισμένος, ενώ ψάχνει τρόπους να «στεγανοποιηθεί» ο ΣΥΡΙΖΑ από τέτοια φαινόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα