Αμφισβήτηση αρχηγού και στο βάθος …διάλυση

Ιονέσκο και …θέατρο του παραλόγου, θυμίζει το ΠΑΣΟΚ. Με το κόμμα να κατρακυλά συνεχώς στις δημοσκοπήσεις και έχοντας φτάσει ‘αισίως’ στο 6,5%, αντί μίας προσπάθειας συσπείρωσης, η Ιπποκράτους εμφανίζει διαλυτικά φαινόμενα. Βουλευτές και στελέχη αποχωρούν, όσοι έφυγαν νωρίτερα δηλώνουν «δικαιωμένοι», άλλοι θέτουν θέμα ηγεσίας και εκείνοι που μένουν …προβληματίζονται.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάλι, βλέπει «εργολαβία διάλυσης του ΠΑΣΟΚ» και καταγγέλλει υπονόμευση.

Δύο αποχωρήσεις μέτρησε μόλις χθες το ΠΑΣΟΚ, παρακολουθώντας τον βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή να ανεξαρτητοποιείται από …τηλεοράσεως και με τον πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο να δέχεται λίγο αργότερα επιστολή αποχώρησης από το κόμμα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. «Είμαι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, δεν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ (…) Δεν υπογράφω δήλωση μετανοίας σε αυτούς που το διοικούν σήμερα», είπε ο κ.Κασσής, εκτιμώντας –όχι αβάσιμα- πως «υπάρχουν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα». Αντιστοίχως, παρατηρώντας ότι «δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ψευδαισθήσεων» και δηλώνοντας ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν την εκφράζει ιδεολογικά και πολιτικά, απεχώρησε χωρίς τυμπανοκρουσίες από το κόμμα η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Την ίδια ώρα, δικαιωμένος για την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ που έγινε με αφορμή τους χειρισμούς στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δήλωνε ο Γιάνης Ραγκούσης, αναφορικά και πάλι με τις εξελίξεις στην ίδια υπόθεση. Παρεμπιπτόντως, πάντως, σημείωνε στην ανακοίνωσή του ότι δεν θέλει να έχει οποιαδήποτε σχέση με τις «ακραίες, παρακμιακές καταστάσεις που ζει το ΠΑΣΟΚ υπό τη σημερινή ηγεσία του», καρφώνοντας εκ νέου τον Ευάγγελο Βενιζέλο και υπονοώντας ότι η λίστα Λαγκάρντ έπαιξε ρόλο στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Εν τω μεταξύ, θέμα ηγεσίας του ΠAΣΟΚ έθεσε η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, σημειώνοντας πάντως πως η παραίτηση Βενιζέλου σε αυτή τη φάση είναι πολύ δύσκολη και καλώντας τον ουσιαστικά να το σκεφτεί σοβαρά για την επόμενη μέρα.

«Θα απογοητεύσουμε όσους ασχολούνται εργολαβικά με τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ», ήταν η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που έκανε λόγο για «καθαρή και οριστική απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας πως θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαφυλαχθεί η πορεία της χώρας έως την έξοδο από την κρίση», θυμίζοντας μάλιστα ότι αυτή ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία. Μίλησε ακόμα για «σαφές και σταθερό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να συγκροτηθεί η σχέση της παράταξης με τις προοδευτικές, δημιουργικές και υπεύθυνες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας», σημειώνοντας πως «στην πορεία προς το συντακτικό Συνέδριο της παράταξης, που έχει ήδη συγκληθεί για το Φεβρουάριο, το ΠΑΣΟΚ θα έχει στραμμένη τη προσοχή του στα μεγάλα θέματα της χώρας, εξειδικεύοντας, μέσα από το διάλογο με τη κοινωνία, τις προτάσεις του για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και την αυτοδύναμη Ελλάδα». «Το ΠΑΣΟΚ αφήνει σε άλλους την συνεχή ενασχόληση με την ίντριγκα και την παραπολιτική», κατέληξε.

«Όλοι μας, βουλευτές, στελέχη και πολίτες, καλούμαστε να απαντήσουμε

Keywords
Τυχαία Θέματα