ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Δεκάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν χθες στην περιοχή Νταράγια έξω από τη Δαμασκό, μια μόλις ημέρα μετά την ανακατάληψή της από τον συριακό στρατό, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ

Στο φως της φρικιαστικής αυτής αποκάλυψης, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης κατηγορούν τις δυνάμεις του προέδρου, Μπασάρ αλ-Άσαντ, για μαζικές εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες.

Τοπικοί ακτιβιστές αρχικά ανέφεραν την ανακάλυψη 79 πτωμάτων για να αυξήσουν αργότερα τον αριθμό σε 122 νεκρούς, χωρίς

αυτό να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επίσημα.

Οι περισσότεροι νεκροί βρέθηκαν σε σπίτια-καταφύγια και υπόγεια κτιρίων και φαίνεται ότι πυροβολήθηκαν όταν τα συριακά στρατεύματα εισέβαλαν σε αυτούς τους χώρους.

Στο μεταξύ, περίπου 370 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους από τη βία στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο απολογισμός αυτός του Παρατηρητηρίου δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους δημοσιογράφους από τις αρχές της Δαμασκού.

Τις τελευταίες εβδομάδες όλο και συχνότερα εντοπίζονται στη Συρία πτώματα, συνήθως ανθρώπων που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Χθες εξάλλου σφοδρές μάχες σημειώθηκαν μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των στρατιωτών στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Από την έναρξη της εξέγερσης κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, το Μάρτιο του 2011, περίπου 25.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, και περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία για να καταφύγουν σε γειτονικές χώρες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).

Keywords
Τυχαία Θέματα